Der Spiegel: Το εξώφυλλο με τον Trump είναι απάντηση στις απειλές κατά της Δημοκρατίας

18:39 5/2/2017 - Πηγή: iPop

Υπεραμύνεται του εξωφύλλου του που παρουσιάζει τον Trump ως τζιχαντιστή να αποκεφαλίζει το άγαλμα της Ελευθερίας το περιοδικό Der Spiegel, λέγοντας πως είναι «απάντηση στις απειλές κατά της Δημοκρατίας».

Το εξώφυλλο προκάλεσε την αντίδραση πολλών απ’ το εσωτερικό της Γερμανίας κι όχι μόνο, ενώ συνεργάτες του Donald Trump επιτέθηκαν στο Βερολίνο.

Ο διευθυντής του περιοδικού υποστήριξε,

όμως, το εξώφυλλο, λέγοντας στο Reuters:

Το Der Spiegel δεν θέλει να προκαλέσει κανέναν. Θέλουμε να δείξουμε περί τίνος πρόκειται. Πρόκειται για την Δημοκρατία, την ελευθερία, την ελευθερία του Τύπου, την ελευθερία της Δικαιοσύνης, όλα όσα κινδυνεύουν πολύ. Επομένως υπερασπιζόμαστε την Δημοκρατία… Είναι οι καιροί αυτοί σοβαροί; Ναι, είναι

Απ’ την πλευρά του ο Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και βουλευτής της Γερμανίας, είπε πως το εξώφυλλο είναι κακόγουστο. «Αποκαλύπτει περισσότερα για τους δημοσιογράφους του Der Spiegel παρά για τον Trump».

Και η Die Welt, όμως, είπε ότι το εξώφυλλο δεν βλάπτει τον Αμερικανό πρόεδρο αλλά κυρίως τη δημοσιογραφία, διότι «επιβεβαιώνει την προκατάληψη πολλών πολιτών ότι τα καθιερωμένα Μέσα ενημέρωσης δεν είναι αντικειμενικά και βασίζονται στις προσωπικές απόψεις δημοσιογράφων».

The post Der Spiegel: Το εξώφυλλο με τον Trump είναι απάντηση στις απειλές κατά της Δημοκρατίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα