Χάσμα ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Θεσμούς και για το φορολογικό

21:14 10/3/2016 - Πηγή: iPop

Χάσμα αποδεικνύεται πως υπάρχει μεταξύ των απόψεων της Κυβέρνησης και των Θεσμών και όσον αφορά το φορολογικό, με το κουαρτέτο να καταθέτει την δική του πρόταση για την φορολογία εισοδήματος, σαφές δείγμα ότι δεν ικανοποιήθηκε από την ελληνική πρόταση.

Η συνάντηση των κ.κ. Τσακαλώτου και Χουλιαράκη με τους επικεφαλής των Θεσμών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σάββατο.

Οι Θεσμοί κατέθεσαν την δική τους πρόταση σχετικά με την μείωση στο αφορολόγητο όριο για την φορολογία εισοδήματος. Πιο συγκεκριμένα, ενώ η πρόταση του οικονομικού επιτελείου προέβλεπε

έμμεσο αφορολόγητο των 9.550 ευρώ, οι δανειστές ζήτησαν την μείωσή του στις 5-5.500 ευρώ.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου θα αποτελέσει το Σάββατο η εύρεση μιας μέσης λύσης ανάμεσα στις δύο προτάσεις για την φορολογία εισοδήματος.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ φέρεται να λέει πως ενδέχεται να μην χρειαστεί να ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός 300 εκατ. ευρώ, όπως είναι η αύξηση της φορολογίας για τις ενοικιάσεις και η αύξηση του φόρου εισοδήματος των αγροτών.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, εάν ισχύει, έρχεται ως αποτέλεσμα της βελτίωσης του χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος.

Τι προβλέπει η ελληνική πρόταση;

Ενιαία κλίμακα για τη φορολόγηση των εισοδημάτων, η οποία βέβαια αναμένεται να είναι παρόμοια μ΄αυτή που ισχύει σήμερα για μισθωτούς και συνταξιούχους Συγκεκριμένα θα έχει συντελεστές:

22% για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ,32% για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ,42% για εισοδήματα έως 60.000 ευρώ

Να τονισθεί πως περιλαμβάνει επίσης και έναν επιπλέον συντελεστή 50% αναφορικά με τα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ.

Νωρίτερα 50 μέλη της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής τους κ.κ. Λαφαζάνη και Στρατούλη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο που η Κυβέρνηση διαπραγματευόταν με τους Θεσμούς.

Οι συναντήσεις της Παρασκευής11:00 Χρηματοπιστωτικά14:30 Ανταγωνιστικότητα- κλειστά επαγγέλματα18:00 Νέος φορέας δημοσίων εσόδωνPhoto: Nick Paleologos / SOOC

The post Χάσμα ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Θεσμούς και για το φορολογικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα