Μυτιλήνη: Πωλούν πλαστά εισιτήρια «ελπίδας» στους πρόσφυγες

20:54 10/3/2016 - Πηγή: iPop

Παράνομα παραρτήματα τουριστικών γραφείων που άνοιξαν το τελευταίο διάστημα στην Μυτιλήνη πωλούν στους απελπισμένους πρόσφυγες πλαστά εισιτήρια «ελπίδας» για την Ειδομένη.

Έλληνες και μετανάστες άλλων χωρών που γνωρίζουν την γλώσσα των προσφύγων προχωρούν στην πώληση των εν λόγω εισιτηρίων, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες

και οι μετανάστες να φεύγουν για Πειραιά με την ελπίδα ότι από εκεί θα μπορέσουν να φθάσουν στην Ειδομένη.

Τα εν λόγω εισιτήρια πωλούνται στους πρόσφυγες σε τιμή 50 ευρώ το ένα. Φυσικά όμως πρόκειται για πλαστά εισιτήρια, κάτι το οποίο αποδεικνύεται όταν φθάνουν στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τα περιστατικά, ενώ εκπρόσωποι της αστυνομίας ενημέρωσαν τα τουριστικά γραφεία στην Μυτιλήνη πως δεν πρέπει να εκδίδουν εισιτήρια για την Ειδομένη.

Θυμίζουμε πως οι αστυνομικές αρχές του Τμήματος Τροχαίας Πειραιά, συνέλαβαν το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, έναν 46χρονο οδηγό λεωφορείου, για παράνομη μεταφορά προσφύγων.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον εν λόγω ημεδαπό οδηγό λεωφορείου, να μεταφέρει 45 πρόσφυγες συριακής καταγωγής, διοργανώνοντας ο ίδιος οδική μεταφορά αλλοδαπών επιβατών στην Ειδομένη, μη διαθέτοντας την ειδική άδεια που χρειάζεται για τουριστικές ή έκτακτες μεταφορές ατόμων.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Μυτιλήνη: Πωλούν πλαστά εισιτήρια «ελπίδας» στους πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα