Χαρούμενοι οι Ιάπωνες για την επίσκεψη του Ομπάμα στη Χιροσίμα

10:17 11/5/2016 - Πηγή: iPop

Την χαρά τους αναφορικά με την επίσκεψη του Ομπάμα στη Χιροσίμα εκφράζουν οι Ιάπωνες οι οποίοι καλωσόρισαν την απόφαση του Προέδρου της Αμερικής. Βέβαια, πολλοί ήταν οι Ιάπωνες οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως δεν ζητάνε τη συγγνώμη της Αμερικής.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος με σχετική του ανακοίνωση εξέφρασε την άποψη ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν θα ζητήσει σε καμία περίπτωση συγγνώμη για την ατομική βόμβα κατά την ιστορική επίσκεψή του στη Χιροσίμα.

Να τονισθεί πως η χώρα επίσης τόνισε πως είναι

σωστή η κίνηση του Μπαράκ Ομπάμα να παρευρεθεί στο μνημόσυνο το οποίο θα τελεστεί για τα θύματα του βομβαρδισμού του 1945 αμέσως μετά την παρουσία του στην ετήσια συνάντηση της Συνόδου Κορυφής των επτά στην Ιαπωνία.

Την ίδια στιγμή όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα μία 74χρονη η οποία βρέθηκαν να προσεύχεται σε μνημείο στο Τόκιο για τα θύματα υπογράμμισε:

Δεν ζω στη Χιροσίμα ή το Ναγκασάκι, αλλά είναι συγκινητική πράξη και δείχνει την κατανόηση των όσων έγιναν

Να θυμίσουμε πως από τη βόμβα της Χιροσίμα έχασαν τη ζωή τους περίπου 140.000 άνθρωποι. Βέβαια, ακόμα 74.000 σκοτώθηκαν στις 9 Αυγούστου του 1945, όταν δηλαδή οι Αμερικανοί βομβάρδισαν το Ναγκασάκι.

The post Χαρούμενοι οι Ιάπωνες για την επίσκεψη του Ομπάμα στη Χιροσίμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα