Ακόμα ένας μήνας προστασία για τα «κόκκινα δάνεια»

08:38 11/5/2016 - Πηγή: iPop

Για έναν ακόμα μήνα πήρε παράταση η εξαίρεση ορισμένων «κόκκινων δανείων» από την πώληση σε ξένα funds. Συνεπώς τα «κόκκινα δάνεια» προστατεύονται μέχρι και τις 15 Ιουνίου.

Η παράταση ήρθε με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΞ «Κύρωση της Συνολικής Συμφωνίας – Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της, αφενός, και της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ,

αφετέρου, με τις αναπόσπαστες σ΄αυτήν Δηλώσεις».

Η τροπολογία αναφέρει ότι η νέα παράταση είναι απαραίτητη μέχρι να θεσπιστεί το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο.

Θυμίζουμε ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια» προβλέπει μια μεταβατική περίοδο, είτε αυτά μεταβιβαστούν σε μη τραπεζικές εταιρείες, είτε παραμείνουν στις τράπεζες.

Τα δάνεια τα οποία συνδέονται με την πρώτη κατοικία εξαιρούνται από τη μεταβατική περίοδο. Πρόκειται για όλα τα δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία κι όχι μόνον τα στεγαστικά.

Αξίζει να τονιστεί ότι το πλαίσιο προστασίας παραμένει το ίδιο για τα δάνεια που θα μεταβιβαστούν σε μη τραπεζικές εταιρείες.

Οι μη τραπεζικές εταιρείες θα πρέπει με τη σειρά τους να κάνουν πρόταση ρύθμισης, ενώ πρόκειται να γίνει και βελτίωση του Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ο πρώτος αγοραστής «κόκκινων δανείων»

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης αναμένεται να είναι ο πρώτος αγοραστής ελληνικών «κόκκινων δανείων», σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Reuters.

Το Πρακτορείο επικαλείται σχετικές δηλώσεις της διευθύντριας Τράπεζας για Ελλάδα και Κύπρο.

Η συγκεκριμένη κίνηση, σύμφωνα με την ίδια, έρχεται μετά την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας να επενδύσει μεγαλύτερα ποσά από πέρυσι στην Ελλάδα (320 εκατ. ευρώ).

The post Ακόμα ένας μήνας προστασία για τα «κόκκινα δάνεια» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα