Χαλάει ο καιρός… έρχονται βροχές και καταιγίδες!

12:01 23/9/2019 - Πηγή: iPop

Πότε χαλάει ο καιρός; Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας το πρωί της Δευτέρας και μας προειδοποιεί για καταιγίδες, χαλαζόπτωση και θυελλώδεις ανέμους.

Πότε χαλάει ο καιρός; Από σήμερα Δευτέρα! Ήδη η θερμοκρασία έχει σημειώσει σημαντική πτώση και μια ψύχρα επικρατεί σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Δευτέρα (23-09-2019) και

από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πότε χαλάει ο καιρός: Αναλυτικά οι περιοχές:

Σήμερα Δευτέρα (23-09-2019) από αργά το βράδυ θα επηρεαστούν το Ιόνιο και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη (24-09-2019) η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Αύριο Τρίτη (24-09-2019) τα ισχυρά φαινόμενα, τα οποία στη δυτική Ελλάδα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, πιθανώς να επηρεάσουν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Από αργά το απόγευμα της Τρίτης (24-09-2019) και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (25-09-2019) θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ξεκινά επίσημα σήμερα το Φθινόπωρο

Σήμερα ξεκίνησε και επίσημα το Φθινόπωρο, καθώς έχουμε ισημερία.

Η ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο σηματοδοτεί την αστρονομική έναρξη του φετινού φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη.

Στην ισημερία, η νύχτα και η μέρα έχουν σχεδόν την ίδια διάρκεια. Πλέον, η μέρα θα γίνεται πιο μικρή και η νύχτα θα μεγαλώνει, αυτό που λέμε εμείς… «σκοτεινιάζει πιο γρήγορα» μέχρι το ζενίθ της στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου.

Στην Αθήνα η ισημερία θα συμβεί λίγες μέρες αργότερα, καθώς την ίδια την ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας μέρα και νύχτα διαρκούν το ίδιο μόνο στους τόπους που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον γήινο ισημερινό. Στις άλλες περιοχές πάνω ή κάτω από τον ισημερινό, η «ίση μέρα-ίση νύχτα» συμβαίνει μερικές ημέρες πριν ή μετά από την ισημερία.

Έτσι, στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται 38 περίπου μοίρες βόρεια του ισημερινού, η ισημερία θα συμβεί μετά από τέσσερις ημέρες.

Εμείς θα πούμε πως η κάθε εποχή έχει την ομορφιά της και καλό Φθινόπωρο σε όλους!

Διαβάστε επίσης:

Οι «μαγικές» τροφές του Φθινοπώρου που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου!

Photo: unsplash/Polina Podlesnaya

Το άρθρο Χαλάει ο καιρός… έρχονται βροχές και καταιγίδες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα