Burns: Τελεσίγραφο μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου για την έκδοση των αδειών

12:24 11/9/2017 - Πηγή: iPop
«Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να βρισκόμαστε σε αυτό το αδιέξοδο την στιγμή που η El Dorado συνεισέφερε σε φόρους. Ο Α. Τσίπρας έχει διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα είναι ανοικτή στις αγορές. Πως μπορώ όμως να πείσω τους μετόχους όταν η κυβέρνηση δεν συνεργάζεται μαζί μας» δήλωσε ο CEO της Eldorado Gold, George Burns σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Δευτέρας.

«Eγκαταστήσαμε στην Ελλάδα τα πιο ολοκληρωμένα συστήματα ασφάλειας για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τυχόν περιβαλλοντικά προβλήματα. Το έργο για την αποκατάσταση του εδάφους στις Σκουριές κόστισε πάνω από 100 εκατ δολ» δήλωσε ο κ. Burns.

Ο CEO αναφέρθηκε στις διακρίσεις που έχει λάβει η εταιρία σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια. «Οι επαφές μας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα εργατικά κέντρα στις Σκουριές και τη Ολυμπιάδα έδειξαν ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι υπέρ του έργου» πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν είχαμε την υποστήριξη της κυβέρνησης. Καμία λύση δεν επιτεύχθηκε μέσω της σιωπής. Προσπάθησα πολλές φορές να το μεταδώσω σε συναντήσεις και επιστολές στον Γιώργο Σταθάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Κάναμε ό,τι μπορούμε για να αποδείξουμε ότι αυτή η δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει. Οι επενδυτές χρειάζονται ένα σταθερό περιβάλλον, ένα υγιές πλαίσιο. Δεν επιτρέπεται να τελούν οι επενδυτές υπό ομηρεία κυβερνητικών θέσεων.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου, ο George Burns υπογράμμισε πως η επένδυση της Eldorado θεωρείται λυδία λίθος για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου με τη μη έκδοση αδειών, κατά τον κ. Burns, καθίσταται αδύνατη η συνέχιση της επένδυσης στην Ελλάδα.

Είμαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι δεν θα επενδυθούν άλλα χρήματα στην Ελλάδα. Είμαι προσωπικά πολύ απογοητευμένος. Θα ήθελα να ζητήσω ξανά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αναλογιστώ τι σημαίνει για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να μην εκδίδονται άδειες

Πάντως, o κ. Burns εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η επένδυση θα υλοποιηθεί εκτιμώντας ότι θα υπάρξει διάλογος με την κυβέρνηση, ενώ έδωσε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση έως τις 21 Σεπτεμβρίου για την έκδοση των αναγκαίων αδειών.

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του Σταθάκη στην αποχώρηση της Eldorado Gold | Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Το άρθρο Burns: Τελεσίγραφο μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου για την έκδοση των αδειών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords