Άλλαξε θέση τελευταία στιγμή ένας από τους 3 διασωθέντες της Chapecoense

11:42 18/12/2016 - Πηγή: iPop

Άλλαξε θέση τελευταία στιγμή ένας από τους 3 διασωθέντες της Chapecoense και αυτό πιθανότατα τον έσωσε, είπε ο Alan Ruschel.

Ο Alan Ruschel ένας από τους 3 ποδοσφαιριστές της Chapecoense που επιβίωσε από το τραγικό δυστύχημα της 28ης Νοεμβρίου δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Να θυμίσουμε πως ο Ruschel είναι ένας από τους συνολικά 6 επιζήσαντες της αεροπορικής τραγωδίας που στοίχησε την ζωή σε 71 άτομα.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, η αρχική του θέση ήταν

στο πίσω μέρος του αεροσκάφους αλλά πριν απογειωθεί το αεροσκάφος άλλαξε θέση έπειτα από αίτημα του διευθυντή της ομάδας, Cadu Gaucho.

«Ο Cadu Gaucho μου ζήτησε να κάτσω λίγο πιο μπροστά ώστε να κάτσουν όλοι οι δημοσιογράφοι στο πίσω μέρος του αεροσκάφους» δήλωσε ο Ruschel told στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να αλλάξω θέση αλλά είδα τον (Jackson) Follman (σ.σ.: ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας που επίσης επέζησε) και επέμεινε να κάτσω πίσω του» σχολίασε ο ίδιος και τόνισε πως «μόμο ο Θεός ξέρει πως επιβίωσα από το δυστύχημα. Με έπιασε και μου έδωσε απλά μία δεύτερη ευκαιρία».

Να θυμίσουμε πως ο τερματοφύλακας της ομάδας, Follman, ένας από τους στενούς φίλους του Ruschel, επιβίωσε επίσης από το δυστύχημα αλλά οι γιατροί έπρεπε να του ακρωτηριάσουν το ένα πόδι.

«Δεν θυμάμαι τίποτα από το δυστύχημα» σχολίασε ο Ruschel και πρόσθεσε: «όταν μου είπαν τι είχε συμβεί ένιωσα ότι ήταν ένα όνειρο, ένας εφιάλτης. Μου έλεγαν σιγά σιγά το τι είχε γίνει και ξεκίνησα να καταλαβαίνω. Προσπαθώ να μην μιλάω για το δυστύχημα, αποφεύγω τις ειδήσεις, αλλά από τα λίγα που έχω ακούσει νομίζω ότι είναι λάθος του πιλότου».

Να θυμίσουμε πως ο πιλότος της Bolivian-run LAMIA jet έχει κατηγορηθεί ότι απογειώθηκε χωρίς να έχει αρκετά καύσιμα το αεροσκάφος ώστε να ολοκληρώσει την διαδρομή.

Οι αρχές της Βολιβίας ανέστειλαν την άδεια λειτουργίας της εταιρείας και αντικατέστησαν τη διαχείριση της αρχής πολιτικής αεροπορίας ώστε να εξασφαλίσουν ότι η έρευνα για το δυστύχημα είναι διαφανής.

«Οι γιατροί υπολόγισαν τρεις μήνες για την αποκατάσταση της σπονδυλικής στήλης, ο ένας έχει ήδη περάσει, οπότε έχουμε άλλους δύο και ακόμη τρεις για να δυναμώσει το κορμί μου. Θα κάνω τα πάντα για να παίξω ξανά» δήλωσε ο Ruschel και υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει στην κολομβία ώστε να ευχαριστήσει τους γιατρούς που του έσωσαν τη ζωή με barbecue. Ο ίδιος υποσχέθηκε πως θα επισκεφτεί τις οικογένειες των συμπαικτών του που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα πριν επιστρέψει στην Chapeco για να συνεχίσει τις φυσικοθεραπείες του.

Νέα στοιχεία στην υπόθεση: Δεν είχε της απαιτούμενες ώρες πτήσης ο πιλότος

Ότι δεν είχε της απαιτούμενες ώρες πτήσης ο πιλότος της μοιραίας πτήσης της εταιρίας LaMia αποκάλυψε ο δικηγόρος του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, Ομάρ Ντουράν, λέγοντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βολιβίας ΑΒΙ πως «Είμαστε σε θέση να αποδείξουμε ότι ο πιλότος Μιγκέλ Κιρόγα δεν είχε συμπληρώσει στην εκπαίδευσή του τις ώρες που απαιτούνταν».

«Προφανώς το 2013 κάποια στοιχεία παραποιήθηκαν και παρά το γεγονός ότι οι αρχές διαπίστωσαν ότι ο Κιρόγκα δεν είχε τις απαιτούμενες ώρες πτήσης, πήρε την άδειά του στη Βολιβία», σημείωσε ο δικηγόρος του νεκρού συγκυβερνήτη.

The post Άλλαξε θέση τελευταία στιγμή ένας από τους 3 διασωθέντες της Chapecoense appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα