Trump: «Εκστρατεία εξόντωσης» των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία

12:49 20/5/2017 - Πηγή: iPop

O Trump διέταξε «εκστρατεία εξόντωσης» των τζιχαντιστών στο Ιράκ και στη Συρία, με σκοπό να μειωθεί ο αριθμός των ξένων μαχητών που επιστρέφουν στις χώρες τους, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Jim Mattis.

Ο υπουργός Άμυνας σε συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο δήλωσε ότι:

Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού στο εξής «περικυκλώνουν» τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους πριν επιτεθούν, έτσι ώστε οι τζιχαντιστές να μην μπορούν να φύγουν και

ανασυνταχθούν αλλού

O ίδιος τόνισε ότι πρόθεση τους είναι οι ξένοι μαχητές να μην διαφεύγουν ή έστω ο αριθμός αυτών που διαφεύγουν να είναι πολύ μειωμένος.

«Οι ξένοι μαχητές συνιστούν στρατηγική απειλή, αν επιστρέψουν στην Τυνησία, στην Κουάλα Λουμπούρ, στο Παρίσι, στο Ντιτρόιτ ή αλλού», σημείωσε ο Jim Mattis.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση αυτή είναι μία από τις δύο πρωτοβουλίες που πήρε ο Αμερικανός Πρόεδρος μετά το σχέδιο επιτάχυνσης της εκστρατείας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο του κατατέθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου από το Πεντάγωνο. Η άλλη απόφαση του Προέδρου ήταν η ανάθεση λήψης περισσότερων αποφάσεων στους στρατιωτικούς διοικητές των επιχειρήσεων.

Ο ίδιος τονίζει ότι το ΙΚ έχει χάσει το 55% του εδάφους τα οποία κατείχε στο Ιράκ και στη Συρία.

Παράλληλα τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι απελευθερώθηκαν από τον ζυγό της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

The post Trump: «Εκστρατεία εξόντωσης» των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα