Μπαρμπουνοφάσουλα ή αλλιώς φασόλια «χάντρες» κοκκινιστά

19:10 7/9/2020 - Πηγή: iPop

Αυτά τα υπέροχα φασόλια με την εξαιρετικά περίεργη ονομασία είναι πραγματικά πεντανόστιμα! Μπαρμπουνοφάσουλα ή αλλιώς φασόλια «χάντρες» κοκκινιστά, μια συνταγή που θα λατρέψεις!

Μπορείς να φας το συγκεκριμένο πιάτο είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως, με φέτα και ψωμάκι και να το απολαύσεις, ενώ επωφελείσαι απ’ όλα τα θρεπτικά συστατικά αυτών των νόστιμων οσπρίων.

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή με τα μπαρμπουνοφάσουλα;450
gr. καθαρισμένα φασόλια1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένοΛίγο μαϊντανό1 καρότο κομμένο σε φέτεςΛίγο δυόσμο1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ ή 1 κ.σ. ντοματοπελτέΑλατοπίπερο70 ml ελαιόλαδοΒραστό νερό

Φασόλια γίγαντες τουρσί με μαρινάτες σαρδέλες από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή με τα μπαρμπουνοφάσουλα;Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα να σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο.Βάζουμε και τα φασόλια στην κατσαρόλα, σοτάρουμε για 2- 3 λεπτά, προσθέτουμε την ντομάτα, βραστό νερό (περίπου 500 ml) κι αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 40 λεπτά.Στα τελευταία 10 λεπτά πριν να είναι έτοιμο, βάζουμε στην κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και περιμένουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.Σε περίπτωση που τα φασόλια είναι σκληρά, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό και συνεχίζουμε να τα βράζουμε.Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και σερβίρουμε με φέτα και ψωμί!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες και αυτή τη συνταγή πριν φύγεις:

Μπέρδεψε διαφορετικά φασόλια και φτιάξε μια τέλεια σαλάτα

Photo: Freepik

Το άρθρο Μπαρμπουνοφάσουλα ή αλλιώς φασόλια «χάντρες» κοκκινιστά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
φασολια βουλγαρες,
Τυχαία Θέματα
Μπαρμπουνοφάσουλα,barbounofasoula