Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν – Ισόβια πρότεινε η εισαγγελέας

17:47 16/5/2022 - Πηγή: iPop

Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κρίθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά το 2021.

Η ποινή που ζητάει η εισαγγελέας για την δολοφονία της Καρολάιν είναι ισόβια, ενώ πρότεινε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 400 μονάδων επί έκαστη ημέρα 50 ευρώ για τη θανάτωση ζώου. Για την πράξη της ψευδούς κατάθεσης (πλημμέλημα) ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 360 μονάδων επί 10 ευρώ ημερησίως και για την τέταρτη πράξη της ψευδούς καταμήνυσης φυλάκιση ενός έτους.

Ο

κατηγορούμενος άκουσε την απόφαση δικαστών και ενόρκων χωρίς καμία αντίδραση.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος πιλότος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς δηλαδή να του αναγνωριστεί βρασμός ψυχικής ορμής όπως ζητούσε, για κακοποίηση ζώου αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που αντιμετωπίζει, ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, η υπεράσπισή του ζήτησε να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του σύννομου βίου.

Η εισαγγελέας της έδρας, όμως, πρότεινε να μη χορηγηθούν ελαφρυντικά στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως απορρίφθηκαν ομόφωνα τα ελαφρυντικά απ’ το δικαστήριο.

Δίκη Αναγνωστόπουλου: Καταπέλτης η Εισαγγελέας- «Σταμάτησε μόνο όταν πέτυχε τον σκοπό του»

Ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα και δεν θα αποκαλυπτόταν ποτέ»

Στην αγόρευσή του νωρίτερα ο συνήγορος της οικογένειας Κράουτς, Αθανάσιος Χαρμάνης, ζήτησε την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου τον οποίο χαρακτήρισε πολυτάλαντο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό.

«100 φορές να γύριζα το χρόνο πίσω, 100 φορές θα διάλεγα την Καρολάιν»: Τι υποστήριξε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στην απολογία του;

«Πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα και δεν θα αποκαλυπτόταν ποτέ», ανέφερε.

Επιπλέον, πριν τελειώσει ο κύκλος των αγορεύσεων, η εισαγγελέας προέβη σε μια σύντομη δευτερολογία.

«Προσπάθησε να σκοτώσει ό,τι ήταν προέκταση της Καρολάιν»: Οι τελευταίες καταθέσεις των μαρτύρων – Πότε απολογείται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος;

«Καταλαβαίνω τον αγώνα της υπεράσπισης να υποστηριχθεί ότι η Καρολάιν ήταν όρθια και δεν κοιμόταν. Όμως τότε θα αντιδρούσε, κάτι θα άκουγε η γειτόνισσα. Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Επιστημονικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ιατροδικαστικό εύρημα των σφυγμών. Κάνουμε την τρίχα τριχιά, σκοτώνονται οι άνθρωποι επειδή διαφωνούν για το μωρό; Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία. Η αρχή της αυτοενοχοποίησης δεν έχει ηθικό έρεισμα σε αυτήν την περίπτωση» ανέφερε η εισαγγελέας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enikos.gr.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν – Ισόβια πρότεινε η εισαγγελέας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα