Πόλεμος στην Ουκρανία – ρωσική Εκκλησία: Η Αθήνα «ψήνει» απελάσεις μοναχών από το Άγιον Όρος

Η ρωσική Εκκλησία δεν αποκλείει να γίνουν ακόμα και απελάσεις μοναχών από το Άγιον Όρος. Κάτι που σημαίνει ότι θα βαθύνει το ρήγμα στις σχέσεις Αθήνας – Μόσχας, ειδικά μετά τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Το Antinews προ ημερών είχε φέρει στη δημοσιότητα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται, μετά τις απελάσεις 12 Ρώσων διπλωματών, να υπάρξουν και απελάσεις

Ρώσων μοναχών από το Άγιον Όρος, αλλά και μοναχών άλλων εθνικοτήτων οι οποίοι θεωρούνται «φιλορώσοι».

Βαθαίνει το ρήγμα Αθήνας-Μόσχας – Άγιον Όρος: Τώρα Εκκλησιαστικό «Σχίσμα» και απελάσεις Ρώσων μοναχών

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, TASS, ο εκπρόσωπος της ρωσικής Εκκλησίας δήλωσε σήμερα ότι η ρωσική Εκκλησία φοβάται πως οι Ρώσοι μοναχοί στο Άγιον Όρος μπορεί να εκδιωχθούν βίαια.

Ο Ντιμίτρι Σαφόνοφ, γραμματέας Διαθρησκειακών Σχέσεων του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ανέφερε αναλυτικότερα:

«Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προγραμματίζει να επισκεφθεί το Άγιο Όρος στα τέλη Μαΐου και ίσως αυτό (σ.σ. οι απελάσεις) να συμπέσει με αστυνομικές ενέργειες που έχει ήδη πραγματοποιήσει η ελληνική Αστυνομία κατά των μοναχών της μονής Εσφιγμένου που διαφωνούν με την πολιτική του Βαρθολομαίου. Δεν εννοώ ότι η μονή Εσφιγμένου ακολουθεί τη σωστή γραμμή, αλλά αυτό είναι μια ξεχωριστή κουβέντα. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προηγούμενο, απλά για μια πολιτική έξωση μοναχών, βίαια, με τη χρήση βίας, με τη χρήση ειδικών μέσων. Και φοβόμαστε ότι το ίδιο απειλεί και τον ρωσικό μοναχισμό, τους Ρώσους μοναχούς στο Άγιον Όρος».

Ο ίδιος σημείωσε ότι την πολιτική εξουσία στο Άγιον Όρος έχουν οι ελληνικές Αρχές. «Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, έλαβε από αυτόν, σύμφωνα με τον Τύπο, σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, την υπόσχεση για έξωση του ρωσικού μοναχισμού από τον Άθω».

The post Πόλεμος στην Ουκρανία – ρωσική Εκκλησία: Η Αθήνα «ψήνει» απελάσεις μοναχών από το Άγιον Όρος appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα