Αθήνα: Η ευρωπαϊκή πόλη που έχει έλλειψη σε ποδηλατόδρομο ( ; ) Ο φακός του iPop.gr “απαντά”!

19:40 24/6/2020 - Πηγή: iPop

Μα να μην υπάρχει ένας ωραίος αισθητικά κι ασφαλής ποδηλατόδρομος στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της χώρας μας; Αυτή η απορία δεν είναι μόνο δικιά μας φυσικά, αλλά και πολλών ακόμα Αθηναίων και μη που αδυνατούν να κυκλοφορήσουν με ποδήλατο στην πόλη. 

Πόσο όμορφες φαίνονται οι ευρωπαϊκές πόλεις που δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες τους να κάνουν πετάλι χωρίς να ανησυχούν για αυτοκίνητα, κίνηση, πεζούς; Απ’ τη Μαγιόρκα μέχρι το Μάλμε, απ’ την Κοπεγχάγη μέχρι το Άμστερνταμ κι απ’ το Στρασβούργο μέχρι τη Βαρκελώνη,

οι ευρωπαϊκές πόλεις στηρίζουν τη μετακίνηση με ποδήλατο και κάνουν τους ποδηλάτες να αισθάνονται ασφαλείς, χρησιμοποιώντας αυτό το μέσο μετακίνησης.

Αλλά ας μην πηγαίνουμε τόσο μακριά. Κι η αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη διαθέτει στην παραλία της έναν όμορφο ποδηλατόδρομο που σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις τη βόλτα σου με το ποδήλατό σου, κάτι που όλοι στην πόλη έχουν μάθει να σέβονται.

Και με την Αθήνα τι γίνεται;

Η ελληνική πρωτεύουσα είναι πανέμορφη, όμως όχι και τόσο προικισμένη σε αυτό το θέμα. Ένας ασφαλής ποδηλατόδρομος στην Αθήνα που να δίνει τη δυνατότητα στον ποδηλάτη να κάνει πετάλι χωρίς άγχος και αυτοκίνητα να απειλούν τη ζωή του δεν υπάρχει. Αλλά για μια στιγμή… Είναι κι αυτός που εκτείνεται από το Γκάζι μέχρι το Φάληρο, από την Τεχνόπολη ως το Δέλτα Φαλήρου. Αλλά κάτι δεν πάει και τόσο καλά…

Έτσι είναι τα Αναφιώτικα μετά την επιχείρηση καθαρισμού (Photos) 

Η Κωνσταντίνα Μητατάκη βρέθηκε ακριβώς εκεί, σ’ αυτόν τον ποδηλατόδρομο της Αθήνας, διασχίζοντας όλη τη διαδρομή με το ποδήλατό της, και απαθανάτισε με τον φωτογραφικό της φακό τα πιο ασφαλή σημεία του ποδηλατόδρομου. Και γιατί το λέμε αυτό; Διότι σ’ αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε πως δεν χρησιμοποιείται τόσο από ποδηλάτες όσο και από πεζούς, αλλά και από μηχανάκια που προσπαθούν να “κόψουν” δρόμο. Ο ποδηλατόδρομος σε πολλά σημεία “κόβεται” κι ο ποδηλάτης βρίσκεται ξαφνικά εκτεθειμένος στον δρόμο, παρέα με τα αυτοκίνητα. Προστατευτικά κολονάκια, που διαχωρίζουν τη θέση του ποδηλάτη με τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια, δεν υπάρχουν, ενώ ακόμα σε πολλά σημεία -για να μην πούμε σ’ όλο το μήκος του- είναι απεριποίητος.

Και για να μην υπερβάλλουμε… Η ιδέα ναι, είναι υπέροχη να ενωθεί το κέντρο με τα νότια προάστια, όμως το αποτέλεσμα διατρέχει πολλά προβλήματα κι η ασφάλεια είναι μηδενική.

Ο ποδηλατόδρομος στην Αθήνα απ’ το Γκάζι μέχρι το Φάληρο μέσα απ’ τον φακό του iPop.gr

Μήπως τελικά ο Μεγάλος Περίπατος στο κέντρο της Αθήνας είναι μια πρωτοβουλία που χρειάζεται η πρωτεύουσα της χώρας μας; Μπορεί να μας έχει αναστατώσει λίγο ως προς την κυκλοφορία και την μετακίνηση, όμως η Αθήνα αναμφίβολα έχει ανάγκη από έναν σύγχρονο ποδηλατόδρομο που θα προστατεύει τον ποδηλάτη και δε θα τον θέτει σε κίνδυνο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Πάμε βόλτα στην αναμορφωμένη Βασιλίσσης Όλγας (Photos)

Photos: Κωνσταντίνα Μητατάκη

Το άρθρο Αθήνα: Η ευρωπαϊκή πόλη που έχει έλλειψη σε ποδηλατόδρομο ( ; ) Ο φακός του iPop.gr “απαντά”! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα