Άσε το κομπιουτεράκι στην άκρη και λύσε με το μυαλό σου αυτό το μαθηματικό τεστ!

18:31 26/11/2019 - Πηγή: iPop

Μπορεί να χρησιμοποιείς τα νούμερα καθημερινά στη δουλειά σου ή να έχεις να τα δεις απ’ το σχολείο. Δεν έχει καμία σημασία γιατί σ’ αυτό το μαθηματικό τεστ θα πρέπει να αφήσεις στην άκρη το κινητό και το κομπιουτεράκι σου και να στηριχθείς στις δικές σου δυνάμεις!

Από πότε έχεις να το κάνεις αυτό είπαμε; Μήπως απ’ το δημοτικό γιατί στο Λύκειο όλοι βρίσκαμε τρόπους να κάνουμε τις πράξεις πιο γρήγορα;

Στόχος του τεστ είναι να εξασκήσεις το μυαλό σου, το οποίο,

όπως σου έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν είναι ακριβώς σαν το σώμα σου, εάν δεν το γυμνάζεις βγαίνει απ’ τη φόρμα του! Κι επειδή ξέρουμε ότι λίγοι από εμάς θα βάλουμε με δική μας πρωτοβουλία το μυαλό μας να παιδευτεί λίγο παραπάνω στην καθημερινότητά μας, φροντίζουμε κάθε τόσο να σου κάνουμε challenge να λύνεις tests, τα οποία σε κρατούν σε εγρήγορση και φροντίζουν να μην… σκουριάσει το μυαλό σου!

Το μαθηματικό τεστ παρακάτω αποτελείται από απλές και πιο σύνθετες πράξεις. Στην αρχή πιθανότατα θα σου φανεί παιχνιδάκι αλλά η συνέχεια είναι λίγο πιο δύσκολη.

Στα θετικά, ακόμα και να μην ξέρεις την απάντηση, μπορείς να παίξεις με την τύχη σου, αφού η λύση της κάθε πράξης είναι ανάμεσα στις 4 επιλογές που έχεις ως απαντήσεις!

Σημείωση!

Έρευνες έχουν δείξει στο παρελθόν πως η άποψη ότι η ικανότητα στα μαθηματικά είναι κυρίως έμφυτη είναι ένα μεγάλο ψέμα! Ψυχολόγοι έχουν μελετήσει αυτή την άποψη και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πίστη ότι είναι έμφυτη η ικανότητα στα μαθηματικά, πολλές φορές οδηγεί σε λιγότερη ή περισσότερη προσπάθεια:

Λοιπόν, θυμήσου τη σωστή σειρά των πράξεων, κάνε μια εξάσκηση την προπαίδεια και πάτα play στο μαθηματικό τεστ!

Δες ακόμα:

Μπορείς να λύσεις αυτό το πρόβλημα μαθηματικών για παιδιά Δημοτικού;

Το άρθρο Άσε το κομπιουτεράκι στην άκρη και λύσε με το μυαλό σου αυτό το μαθηματικό τεστ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα