Άρχισαν τα όργανα για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών- Οι πρώτες αντιδράσεις

15:02 25/2/2016 - Πηγή: iPop

Ενώ την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα διεξαχθεί πριν τη Σύνοδο Κορυφής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε πως τάσσεται κατά. Την ίδια στιγμή τα υπόλοιπα κόμματα τονίζουν πως είναι πρόθυμα να συμμετάσχουν.

Οι πρώτες αντιδράσεις για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών:

Νέα Δημοκρατία:

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη ο

Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε:

«Η συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ουσιαστικά, επεβλήθη χθες από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και ως προς την ανάγκη να γίνει, αλλά και ως προς το χρόνο που πρέπει να γίνει. Στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα πάμε, με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα γίνει πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Θα πάμε για δυο λόγους: «Πρώτον, γιατί έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις να παρουσιάσουμε. Και δεύτερον, γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη στο πως θα διαπραγματευθεί μόνος του ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη».

Κλείνοντας ο Γ. Κουμουτσάκος σημείωσε: «Δεν εμπιστευόμαστε ότι μπορεί, χωρίς να ακούσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους, να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση αυτής της πολύ σοβαρής και κρίσιμης, για τον τόπο, διαπραγμάτευσης».

ΠΑΣΟΚ:

Η Φώφη Γεννηματά η οποία ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στο Προεδρικό Μέγαρο τόνισε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής:

Ανέλαβα την πρωτοβουλία να ζητήσω την σύγκληση των πολιτικών αρχηγών γιατί είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί αν αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Είναι απαραίτητη η συνεννόηση και η χάραξη κοινής στρατηγικής

ΚΚΕ:

Το πρωί της Πέμπτης ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως δεν πιστεύει ότι το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα σημειώνοντας: «Για το προσφυγικό, δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να προκύψει κάτι συγκεκριμένο και ουσιαστικό, ούτε θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει διαμόρφωση ενιαίας – εθνικής, όπως λέγεται – στρατηγικής, από τη στιγμή που υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις και προτάσεις».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε:

«Ουσιαστικά η κυβέρνηση, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός χθες στη βουλή, αλλά και τα άλλα πολιτικά κόμματα, προτείνουν τη σύσκεψη ως διαπραγματευτικό ατού, για να ζητηθεί η πιστή εφαρμογή των πρόσφατων αποφάσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Μα, το πρόβλημα το δημιουργούν ακριβώς αυτές οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ, ήδη από τον Οκτώβρη, είχε καταγγείλει τις αποφάσεις της ΕΕ στο θέμα του προσφυγικού, με τις οποίες η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει και οι οποίες μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και τα ζούμε καθημερινά».

Ο γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε: «Οι αποφάσεις προβλέπουν διαλογή και μετεγκατάσταση ενός μικρού αριθμού προσφύγων, ενώ για την πλειοψηφία προβλέπεται η καταστολή, η επαναπροώθηση κι ο εγκλωβισμός τους στην Ελλάδα».

Και κλείνοντας σημείωσε:

«Οι θέσεις όλων των άλλων κομμάτων έτσι κι αλλιώς διατυπώνονται με επάρκεια στις διαδικασίες της Βουλής, όπως και του ΚΚΕ, αλλά και στις επαφές, που έχουν τα κόμματα μεταξύ τους. Με την έννοια αυτή η κυβέρνηση έχει υπόψη της, όλες τις αναλυτικές θέσεις από όλα τα κόμματα. Μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, με το περιεχόμενο που δίνει η κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, ούτε νόημα έχει, ούτε βοηθά στην επίλυση του προβλήματος. Συνεπώς, δε χρειάζεται καν να συγκληθεί».

ΠΟΤΑΜΙ:

Θετική ήταν η απάντηση και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε:

Προτείνουμε τη δημιουργία μίας κοινής πανεθνικής ομάδας δράσης για το μεταναστευτικό. Πρέπει να υπάρξει ένας πανεθνικός συντονιστής

Ένωση Κεντρώων:

Στη συνάντηση του την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε αναφερόμενος στον Πρ. Παυλόπουλο είπε: «Η Κυβέρνηση διαψεύδεται πολύ γρήγορα σε πολλά από αυτά που επιδιώκει. Όλα αυτά, με έκαναν να ζητήσω συνάντηση μαζί σας. Στην Ένωση Κεντρώων πάντα ενεργούμε, όχι για το κόμμα αλλά για τον τόπο».

Ενώ εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Β.Λεβέντης τόνισε πως:

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα

The post Άρχισαν τα όργανα για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών- Οι πρώτες αντιδράσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα