Αποτοξίνωση δέρματος μετά τις γιορτές – Εάν το δέρμα σου έχει φρικάρει υπάρχει τρόπος να το επαναφέρεις

15:07 2/1/2022 - Πηγή: iPop

Όλοι αγαπάμε τα Χριστούγεννα αλλά το δέρμα μας συνήθως δεν είναι και στα καλύτερά του μετά από αυτήν την περίοδο. Τα ξενύχτια, το λιπαρό φαγητό και το πολύ ποτό αλλά και πολλές φορές η αλλαγή περιβάλλοντος κάνουν το δέρμα μας κυριολεκτικά να…φρικάρει. Για το λόγο αυτό, μια αποτοξίνωση δέρματος μετά τις γιορτές είναι αυτό που χρειαζόμαστε οι περισσότερες. Δες τι χρειάζεται για να την πραγματοποιήσεις!

Αποτοξίνωση μετά τα Χριστούγεννα:

Εάν νιώθεις πώς έχεις χάσει την ενέργειά σου αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

Αποτοξίνωση δέρματος μετά τις γιορτές: Όλα όσα χρειάζεσαι

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα όλο τον Δεκέμβριο, συνήθως ξεκινώντας από την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων πάρτι τα οποία επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία του. Υπάρχουν επίσης αρκετοί παράγοντες του τρόπου ζωής που αναπόφευκτα θα σε επηρεάσουν όπως η αύξηση των επιπέδων στρες (που σημαίνει περισσότερη παραγωγή της ορμόνης του στρες, κορτιζόλης, εχθρού του δέρματος) και αλλαγές στη ρουτίνα και τη διατροφή.

Σκέψου ότι βρίσκεσαι σε ένα νέο περιβάλλον και παραλείπεις πράγματα που συνήθως περιλαμβάνει η ρουτίνα σου, όπως η άσκηση. Πιθανότατα μπορεί επίσης να αυξάνεται η πρόσληψη ζάχαρης αυτήν την περίοδο η οποία από μόνη της μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές και πρήξιμο στο δέρμα.

Έτσι, μετά τα Χριστούγεννα, θα ήταν καλή ιδέα να επιστρέψεις στη συνηθισμένη σου ρουτίνα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δηλαδή να στο συνηθισμένο σου περιβάλλον και να αποκτήσεις υγιεινές συνήθειες όπως πολύ νερό, θρεπτικές τροφές και άσκηση.

Όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας, θα πρέπει να αποφύγεις τον πειρασμό των «μασκών αποτοξίνωσης» και αντ’ αυτού να επιλέξεις μάσκες ενυδάτωσης και καταπραϋντικά συστατικά. Ο χειμώνας και το κρύο σημαίνουν ότι το δέρμα είναι πιο επιρρεπές στην ξηρότητα και την ευαισθησία, επομένως πρέπει αποφύγεις τις μάσκες με άργιλο και οτιδήποτε αφήνει το δέρμα με μια αίσθηση σφιξίματος.

Για αυτόν τον λόγο, διπλασίασε την ενυδάτωση χρησιμοποιώντας τον ενυδατικό σου ορό δύο φορές την ημέρα, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ και πρόσθεσε ένα λάδι στη βραδινή σου ρουτίνα για να θρέψεις το δέρμα. Από πλευράς συστατικών, θα πρέπει να προτιμήσεις τη λάμψη της βιταμίνης C, το ενυδατικό υαλουρονικό οξύ και τα ceramides που προσφέρουν την πολυπόθητη υγρασία. Μπορείς επίσης να κάνεις κάποιες αλλαγές στο μακιγιάζ σου επενδύοντας σε ενυδατικά και λαμπερά primer.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Αποτοξίνωση δέρματος μετά τις γιορτές – Εάν το δέρμα σου έχει φρικάρει υπάρχει τρόπος να το επαναφέρεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα