Αποσύρεται η τροπολογία για άμεση διακοπή της λειτουργίας των καναλιών χωρίς άδεια

01:08 15/10/2016 - Πηγή: iPop

Αποσύρεται η τροπολογία για άμεση διακοπή της λειτουργίας των καναλιών χωρίς άδεια έπειτα από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκο Βούτση, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η απόσυρση είχε ως στόχο να πιεστεί η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Να

θυμίσουμε πως η τροπολογία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που αφορά τα ΜΜΕ κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής και όριζε ότι σε πέντε μέρες κλείνουν τα κανάλια που δεν πήραν άδεια και όχι σε τρεις μήνες που ανέφερε ο νόμος αρχικά.

Αναλυτικότερα ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι «Είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων. Τόσο για τη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής, του ΕΣΡ, όσο και για τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο» και συμπλήρωσε ότι πλέον ήρθε η ώρα όλα τα κόμματα να σταματήσουν να κινούνται με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων συμφερόντων.

Για την Τετάρτη, έχει οριστεί διάσκεψη των προέδρων της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί η συγκρότηση νέου ΕΣΡ.

Αναλυτικά η δήλωση του ο κ.Παππά:

Είχα, πριν από λίγο, επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κύριο Νίκο Βούτση. Μου εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Αυτό και θα κάνουμε.

Είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων. Τόσο για τη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής, του ΕΣΡ, όσο και για τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Ήρθε η ώρα, νομίζω, όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων συμφερόντων

The post Αποσύρεται η τροπολογία για άμεση διακοπή της λειτουργίας των καναλιών χωρίς άδεια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα