Αποστόλου για αποζημιώσεις αγροτών: «Έχουμε συντομεύσει τις διαδικασίες για τις οποίες απαιτείται περίπου ένα εξάμηνο για την πληρωμή»

10:34 18/1/2017 - Πηγή: iPop

Το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών άνοιξε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, τονίζοντας ότι μείωσαν στο μισό το χρόνο μεταξύ ζημιάς και πληρωμής, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα αποφευχθούν οι έλεγχοι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αποστόλου εξήγησε ότι έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να κάνουν δεκτά αιτήματα,

ώστε να αρχίσουν οι εκτιμήσεις σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, έκανε λόγο και για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία που έχει πλήξει τη χώρα τις δυο τελευταίες εβδομάδες.

Όσον αφορά τη διαδικασία των εκτιμήσεων, διευκρίνισε ότι έχει προσληφθεί άμεσα προσωπικό και τόνισε ότι μόλις ολοκληρωθεί το στάδιο των εκτιμήσεων, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εξατομίκευση. «Έχουμε συντομεύσει τις διαδικασίες για τις οποίες απαιτείται περίπου ένα εξάμηνο για την πληρωμή, εξήγησε ο κ. Αποστόλου».

Αναφορικά με τον ΕΛΓΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης ανάφερε ότι λειτουργεί στη βάση της ανταποδοτικότητας και σχετίζεται με όσους είναι ασφαλισμένοι και πληρώνουν τις εισφορές τους. Όσοι έχουν οφειλές θα πρέπει να προχωρήσουν σε κάποια ρύθμιση, ώστε να έχουν την δυνατότητα να εισαχθούν στο δικαίωμα λήψης των αποζημιώσεων.

Σχετικά με τις ζημιές που δεν καλύπτονται από το ασφάλιστρο, πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία των κρατικών ενισχύσεων εφόσον συνταχθεί ο φάκελος και κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή είναι, βέβαια, μια διαδικασία που χρειάζεται πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί, τόνισε ο κ. Αποστόλου.

Ο κ. Αποστόλου έκανε λόγο και για το ακατάσχετο, το οποίο μέχρι τώρα είναι 1.250 στους προσωπικούς λογαριασμούς των αγροτών. Συνεχίζονται, όμως, οι συζητήσεις για τη διεύρυνσή του. Δημιουργήθηκε η κάρτα του αγρότη, η οποία απευθύνεται σε όσους λαμβάνουν ενισχύσεις. «Είμαστε από τις πιο ωφελημένες χώρες στην Ε.Ε. σε σχέση με τις ενισχύσεις. Είναι διασφαλισμένα 3.5 δις περίπου», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Δείτε το video από την συνέντευξη στην ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί για το αγροτικό

The post Αποστόλου για αποζημιώσεις αγροτών: «Έχουμε συντομεύσει τις διαδικασίες για τις οποίες απαιτείται περίπου ένα εξάμηνο για την πληρωμή» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα