Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τη διάσωση της «μαρινόπουλος»

09:24 18/1/2017 - Πηγή: Fimotro

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι εμπλεκόμενες πλευρές στο «σίριαλ» της διάσωσης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινοπούλου, προκειμένου να ξεπεραστούν τα νέα εμπόδια που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες, κυρίως λόγω της καθυστέρησης της έκδοσης της δικαστικής απόφασης με την οποία εγκρίνεται η σχετική συμφωνία.
Χθες, οι επαφές μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών συνεχίστηκαν προκειμένου να εξευρεθεί λύση με το βασικό θέμα να είναι πλέον ο επαναπροσδιορισμός της συμφωνίας

διάσωσης της αλυσίδας από την οικογένεια Σκλαβενίτη και κυρίως η επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με την ανάγκη για εξεύρεση διευρυμένης έμμεσης χρηματοδότησης. Σημαντικό κομμάτι των συζητήσεων αποτελεί και το περιεχόμενο της απόφασης, προκειμένου να διευκρινισθεί αν υπάρχουν αστερίσκοι ή σημεία που χρήζουν προσοχής.
Το πρόβλημα προέκυψε όταν δεν δημοσιεύθηκαν στο δελτίο δικαστικών δημοσιεύσεων έως και την περασμένη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου οι αποφάσεις στα σχέδια εξυγίανσης των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Πειραϊκόν και Express M, οι οποίες όπως έγινε γνωστό προχθές έχουν εκδοθεί, κάτι που σημαίνει ότι ενεργοποιούνται αυτόματα οι διαλυτικές αιρέσεις που περιλαμβάνονται στις συμβάσεις. Με βάση τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει τα εμπλεκόμενα μέρη, θα πρέπει έως τις 14 Φεβρουαρίου να έχουν εκδοθεί και δημοσιευθεί οι αποφάσεις, να έχει παρέλθει ο μήνας των τριτανακοπών και πρωτόδικα, εάν υπήρχαν τριτανακοπές, να είχαν συζητηθεί.
Οι αποφάσεις αναμένεται πλέον να δημοσιευθούν την ερχόμενη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, καθώς οι δημοσιεύσεις στο δελτίο γίνονται μόνο Παρασκευή. Κάτι που σημαίνει ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Τα βλέμματα είναι στραμμένα και προς τις τράπεζες, οι οποίες δείχνουν πως θα είναι αυτές που θα πρέπει να βρουν λύση, στην περίπτωση που η υλοποίηση της συμφωνίας καθυστερήσει τελικώς και απαιτηθεί επιπλέον χρηματοδότηση.
Οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν δείχνουν πρόθεση να υπαναχωρήσουν της συμφωνίας διάσωσης. Για παράδειγμα, η οικογένεια Σκλαβενίτη μέχρι πριν από την παραπάνω εξέλιξη υπογράμμιζε σε συνομιλητές της, τη σταθερή βούλησή της να συμβάλει στη διάσωση του Μαρινόπουλου. Έσπευδε, όμως και να προσθέσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να δοθεί μία λύση με οποιοδήποτε κόστος, ιδίως αν αυτό μπορεί να απειλήσει την ίδια τη βιωσιμότητά του Σκλαβενίτη, ενώ τόνιζε πως έχουν ήδη στηρίξει τα μέγιστα την όλη προσπάθεια βάζοντας 15 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.
Αντίστοιχα, κύκλοι του Μαρινόπουλου εκφράζουν διαρκώς την αισιοδοξία τους για εξεύρευση λύσης στο ζήτημα που προέκυψε, καθώς όλα τα μέρη έχουν δηλώσει τη διάθεσή τους να προχωρήσει η συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα