Αποπνικτική ατμόσφαιρα στον Αττικό ουρανό – Πώς να προστατευτούμε από τον καπνό και τα μικροσωματίδια

16:27 6/8/2021 - Πηγή: iPop

Αποπνικτική ατμόσφαιρα επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας με καπνό, τέφρα και μικροσωματίδια να έχουν καλύψει τον Αττικό ουρανό. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των πυρκαγιών γεννά έναν νέο κίνδυνο για τους κατοίκους της Αθήνας. Η ατμόσφαιρα στην Αττική μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία συνθήκες εξαιτίας των αιωρούμενων και εισπνεόμενων σωματιδίων PM2.5 με διάμετρο έως 2,5 εκατομμυριοστά του μέτρου.

Οι

καταστροφικές πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη, Αρχαία Ολυμπία και Εύβοια όπως αποτυπώνονται στα συγκλονιστικά βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Η ατμόσφαιρα στην Αττική εξαιτίας των πυρκαγιών

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου υγείας θα ήταν καλύτερο οι κάτοικοι να παραμείνουν σπίτι ενώ εάν είναι αναγκαίο να εκτεθούν στην ατμόσφαιρα της Αθήνας να φορούν μάσκες αυξημένης προστασίας N95, ΚΝ95 ή FFP2 και όχι τις απλές χειρουργικές ώστε να εξασφαλίσουν καλύτερη προστασία από τα σωματίδια PM2.5. Μπορεί κανείς να ενημερωθεί ανά πάσα στιγμή για την ποιότητα του αέρα στην περιοχή του εδώ. Ταυτόχρονα, το υπουργείο συμβουλεύει μείωση των άσκοπων μετακινήσεων, αποφυγή του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους και οποιασδήποτε ενέργειας μπορεί να προκαλέσει καπνό, την χρήση κλιματιστικών σε λειτουργία ανακύκλωσης εσωτερικού αέρα και την αναζήτηση άμεσης ιατρικής βοήθειας σε περίπτωση που κάποιο άτομο εμφανίσει συμπτώματα εξαιτίας του καπνού.

Το video του Reuters που συγκλονίζει: Καπνός έχει σκεπάσει τον Παρθενώνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reuters (@reuters)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reuters (@reuters)

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαγορεύει σε ολόκληρη τη χώρα τη μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση έως την Δευτέρα 9/08. Επιπλέον, απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει φωτιά ενώ οι παραβάτες τιμωρούνται με ποινικές διώξεις και πρόστιμο. Η επείγουσα ειδοποίηση από το 112 ανέφερε αναλυτικά: “Πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 αν εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αποπνικτική ατμόσφαιρα στον Αττικό ουρανό – Πώς να προστατευτούμε από τον καπνό και τα μικροσωματίδια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα