Αποφασισμένοι να συνεχίσουν κόντρα στο ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς

17:23 15/1/2016 - Πηγή: iPop

Την αντίθεση τους στο ασφαλιστικό και συγκεκριμένα στην αύξηση των εισφορών συνεχίζουν να εκδηλώνουν οι επαγγελματικοί φορείς οι οποίοι αποφάσισαν να μην το βάλουν κάτω και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Τι συνέβη σήμερα;

Μετά το άκαρπο τετ-α-τετ που είχαν πριν από μέρες με τον υπουργό Εργασίας, κ.Κατρούγκαλο, αλλά και μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ως αντίδραση για τα νέα μέτρα του ασφαλιστικού που προωθεί η Κυβέρνηση πραγματοποίησαν κοινή συνάντηση στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου

Ελλάδος.

Εκεί αποφασίστηκε ομόφωνα να συνεχίσουν και μάλιστα πιο δυναμικά απ΄ότι πριν τις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με τους φορείς, η Κυβέρνηση τους επιτίθεται και οδηγεί σε μαζική και παράλληλα βίαιη εξόδου πολλών ατόμων από τον κλάδο.

Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν η κατάσταση είναι οριακή.

Τι ζητούν από την Κυβέρνηση;

Την άμεση απόσυρση των επικείμενων διατάξεων και φυσικά έναν ουσιαστικό διάλογο με μηδενική βάση.

Επίσης σημειώνουν πως επιθυμούν να συμμετέχουν στις συζητήσεις της επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το ασφαλιστικό.

Μάλιστα, καλούν τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης σε κοινή συνέντευξη τύπου την Τρίτη 19/1/2016, ώρα 12:30μμ, στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Νίκης 4, Αθήνα).

Ποιοι συμμετείχαν στην σύσκεψη;

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος,Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και παρακολούθησαν τις συζητήσεις εκπρόσωποι της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Την στήριξη τους στου επιστημονικούς φορείς δείχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον κ. Αλεξανδρή την Παρασκευή.

Ο κ. Μητσοτάκης μετά την συνάντηση τόνισε αναφερόμενος στο ασφαλιστικό:

Τιμωρεί δηλαδή την εργασία που τόση ανάγκη έχει η ελληνική οικονομία για να πάρει και πάλι μπρος. Κάθε μέρα όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται πόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Αποφασισμένοι να συνεχίσουν κόντρα στο ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα