Από το Παρίσι μέχρι την Ινδία κάνουμε tour σε όλο τον κόσμο μόνο μ’ ένα κλικ απ’ τον καναπέ μας!

12:36 24/11/2020 - Πηγή: iPop

Αναρωτιέσαι πώς να ταξιδέψεις ψηφιακά με όλη την οικογένειά σου χωρίς καν να σηκωθείς από τον καναπέ και να ξοδέψεις χρήματα; Εν μέσω κορονοϊού κάνεις τα πιο ανέξοδα ταξίδια και τα απολαμβάνεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η έννοια του ταξιδιού έχει αλλάξει για τα καλά. Δεν μπορείς να ταξιδέψεις όποτε και όπου θες, ενώ ο περιορισμός στο σπίτι σου έχει δημιουργήσει όλο και περισσότερες τάσεις φυγής. Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο και να φύγεις.

Ωστόσο, λύσεις υπάρχουν και μπορείς να δημιουργήσεις όμορφες, οικογενειακές στιγμές ταξιδεύοντας από τον καναπέ σου!

Πριν σου πούμε, όμως, πώς να το κάνεις, να σου θυμίσουμε πως το να ταξιδεύεις με τα παιδιά σου -ακόμα και εικονικά- είναι υπέροχο. Τα παιδιά έρχονται πιο κοντά στον πολιτισμό, την ιστορία και τις τέχνες μιας χώρας και μάλιστα μόνο μ’ ένα κλικ. Μπορείτε το πρωί να επισκεφθείτε το Λούβρο και το απόγευμα να πάτε για σαφάρι στην Αφρική! Τόσο απλά.

Πώς να ταξιδέψεις ψηφιακά είτε μόνος είτε με την οικογένειά σου;

Ζήσε την κουλτούρα

Η ενότητα Τέχνες και πολιτισμός της Google μπορεί να σε μεταφέρει σχεδόν οπουδήποτε θες. Μπορείς να ταξιδέψεις σ’ όλο τον κόσμο, κάνοντας κλικ στη συλλογή εικονικών περιηγήσεων, βίντεο και παιχνιδιών. Ξεκίνα, για παράδειγμα, με μια περιήγηση στο διαστημικό λεωφορείο Discovery με ένα ζευγάρι αστροναυτών και μάθε ακόμα και πώς οι αστροναύτες χρησιμοποιούν το μπάνιο στο διάστημα. Μπορείς να συνεχίσεις με μια περιήγηση 360 μοιρών στην Όπερα του Παρισιού, βλέποντας τη θέα από τη σκηνή λες και πρωταγωνιστείς σε αυτή, ζώντας ίσως τη δική σου φαντασίωση ως μπαλαρίνα εκεί, και στη συνέχεια αντικρίζοντας τα χλιδάτα σαλόνια και την εντυπωσιακή οροφή. Γνώρισε λίγο καλύτερα την κουλτούρα της κάθε χώρας χάρη στην Google.

unsplash/rawpixel

Δοκίμασε να κάνεις κάτι διαδραστικό

Η συλλογή διαδραστικών, εικονικών ταξιδιών της Airbnb, επιμελημένη από σχεδόν 300 διαδικτυακές εμπειρίες, επικεντρώνεται στη σύνδεση με ενδιαφέροντα άτομα απ’ όλο τον κόσμο. Μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα καράτε σαν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ, να μάθεις για τους καρχαρίες από έναν ειδικό, να ανακαλύψεις τα μυστήρια της Πομπηίας με έναν αρχαιολόγο ή να μάθεις να φτιάχνεις γαλλικά γλυκά από έναν Γάλλο σεφ. Η χρέωση ανά άτομο είναι μικρή για όλες αυτές τις εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν και δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις δωρεάν, αρκεί να τις ανακαλύψεις.

Εξερεύνησε

Η ολοκαίνουργια δυνατότητα «Εξερεύνηση» της Amazon προσφέρει σόλο περιπέτειες σε όλο τον κόσμο. Το Amazon Explore είναι μια μοναδική εμπειρία, ενώ μπορείς να έχεις και τον προσωπικό σου ξεναγό και συνεπώς ένα προσαρμοσμένο ταξίδι σε σένα. Μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες, να κάνεις κλικ σε πράγματα που σε ενδιαφέρουν και να αλληλεπιδράσεις με τον ξεναγό σου. Οι τιμές ποικίλλουν και οι περισσότερες συνεδρίες κυμαίνονται μεταξύ 40 λεπτών και μιας ώρας.

Pexels

Επισκέψου το θέατρο

Μπορεί με τον κορονοϊό να μην έχεις τη δυνατότητα να πας στο θέατρο, όμως να που τώρα μπορείς. Τι θα έλεγες για Σαίξπηρ; Το Θέατρο Globe του Λονδίνου προσφέρει μια διαδραστική περιήγηση σε αυτό μαζί με ένα δωρεάν βίντεο για το Romeo και Juliet. Και αν τα παιδιά σου έχουν όρεξη, η εταιρεία προσφέρει μια σειρά εργαστηρίων για να φέρει τα σπουδαία έργα του Σαίξπηρ στη ζωή των παιδιών σου.

Οι τάσεις στα ταξίδια μετά τον κορονοϊό που θα αλλάξουν τον τρόπο που ταξιδεύαμε!

Κάνε έναν εικονικό περίπατο

Πολλές εταιρείες που οργανώνουν τουρ και περιπάτους έχουν αρχίσει να δημιουργούν διαδικτυακές επιλογές, όπως Πεζοπορίες, όπου έμπειροι ξεναγοί σε καθοδηγούν σε κορυφαίες περιοχές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπως στο Κολοσσαίο, την Ακρόπολη και τον Πύργο του Λονδίνου, στο πρόγραμμα Tours from Home. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και ιδιαίτερα οικονομικές, οπότε για ρίξε μια ματιά!

Ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο!

Εάν υπάρχει κάπου συγκεκριμένα που θα ήθελες να πας και να εξερευνήσεις, απλώς αναζήτησε εικονικές περιηγήσεις -στα αγγλικά κατά βάση- και μπορεί να βρεις κάτι σαν αυτή την ωραία εξερεύνηση του Σινικού Τείχους της Κίνας, χωρίς να χρειαστεί να πας μέχρι εκεί για να το δεις, μια περιήγηση στις Πυραμίδες της Γκίζας ή ένα εικονικό ταξίδι στο Ταζ Μαχάλ.

Εμείς πάντως ταξιδέψαμε και περάσαμε υπέροχα! Εσύ;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Από το Παρίσι μέχρι την Ινδία κάνουμε tour σε όλο τον κόσμο μόνο μ’ ένα κλικ απ’ τον καναπέ μας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα