Πώς να βοηθήσεις έναν ηλικιωμένο που είναι μόνος του στην καραντίνα;

18:45 19/4/2020 - Πηγή: iPop

Πολλά άτομα μεγάλης ηλικίας βιώνουν μόνα τους όλη αυτή την κατάσταση και παραμένουν μόνα τους σπίτι. Όμως, πώς να βοηθήσεις έναν ηλικιωμένο αυτή την περίοδο; 

Σίγουρα με τον κορονοϊό να παραμονεύει δεν γίνεται να πηγαίνεις να βλέπεις καθημερινά άτομα μεγάλης ηλικίας που είναι ευάλωτα στον ιό. Όμως, υπάρχουν τρόποι ώστε να τους δώσεις τη βοήθειά σου κι από μακριά, χωρίς να τους κάνεις αγκαλιές και χωρίς να διακινδυνεύσεις την υγεία τους. Πώς να βοηθήσεις έναν ηλικιωμένο λοιπόν;

Εθελοντισμός

Εφόσον είσαι υγιής και έχεις βρει μια οργάνωση που έχει ανάγκη

από εθελοντές μπορείς κι εσύ με τον δικό σου τρόπο να προσφέρεις βοήθεια σε άτομο που το έχουν ανάγκη και είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Ειδικά αν έχεις και ιατρικές γνώσεις, αυτό θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Φυσικά αν είσαι σε μια εθελοντική οργάνωση που δραστηριοποιείται αυτό το διάστημα είναι καλύτερο από το να δράσεις μόνος σου, αν δεν γνωρίζεις ή δεν λαμβάνεις σωστά όλα τα μέτρα προστασίας απέναντι στους ηλικιωμένους.

Unsplash/ Dan MeyersΤηλέφωνο

Αν κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο που είναι ηλικιωμένο βρίσκεται μόνο του, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το παίρνεις συχνά τηλέφωνο. Έτσι, θα καταλάβει το ενδιαφέρον σου και την αγάπη σου και θα νιώθει λιγότερο μόνο του. Επιπλέον, μπορείτε να συζητάτε για ποικίλα θέματα που θα το ενδιαφέρουν και που θα το ευχαριστήσουν. Δεν είναι τελικά και τόσο δύσκολο να πάρεις τηλέφωνο.

Δέμα

Μπορείς φυσικά να δείξεις και πιο έμπρακτα την αγάπη σου, στέλντοντάς του ένα δέμα με την ταχυδρομική. Βάλε μέσα στο δέμα κάτι που θα του αρέσει πολύ, όπως κάτι φαγώσιμο ή κάποια κούπα που ξέρεις ότι θα του αρέσει, ανάλογα με τα γούστα του. Πρόσεχε όλα αυτά να τα πιάσεις με καθαρά χέρια ή με γάντια ώστε να μειώσεις τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού αν δεν είσαι 100% σίγουρος πως είσαι υγιής.

Κάνε τον να γελάσει, να δει τη ζωή με όμορφο τρόπο και βοήθησέ τον με τον δικό σου τρόπο ακόμα κι από μακριά!

Διάβασε ακόμα:

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το σπίτι σου λόγω κορονοϊού;

Photo: Pexels

Το άρθρο Πώς να βοηθήσεις έναν ηλικιωμένο που είναι μόνος του στην καραντίνα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα