Από πού κρατάει η σκούφια αυτών των χριστουγεννιάτικων εθίμων;

17:45 24/12/2019 - Πηγή: iPop

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ κι εμείς λατρεύουμε να κάνουμε οτιδήποτε σχετίζεται μ’ αυτή την αγαπημένη μας γιορτή. Έτσι, λοιπόν, μπήκαμε στον πειρασμό και κάναμε αυτό το χριστουγεννιάτικο τεστ και σε προκαλούμε να το κάνεις κι εσύ. Ξέρεις από πού είναι αυτά τα χριστουγεννιάτικα έθιμα ανά τον κόσμο;

Σε ποια χώρα τρώνε τα Χριστούγεννα στα KFC;

Σε ποιο μέρος του κόσμου πάνε στην εκκλησία με ρόλερς το πρωί των Χριστουγέννων; Και… από πού κρατάει η σκούφια αυτής της αηδιαστικής παράδοσης να τρώνε κάμπιες τα Χριστούγεννα;

Πολλά περίεργα χριστουγεννιάτικα έθιμα ανά τον κόσμο περιλαμβάνονται σ’ αυτό το χριστουγεννιάτικο που σε ιντριγκάρει και θα θες να googlάρεις να μάθεις περισσότερα γι’ αυτή τη γιορτή.

Info!

Τα χριστουγεννιάτικα έθιμα ποικίλουν από χώρα σε χώρα. Ο εορτασμός των Χριστουγέννων για αρκετά έθνη περιλαμβάνει το στήσιμο και το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το κρέμασμα των χριστουγεννιάτικων στεφανιών, χριστουγεννιάτικα στολίδια, ζαχαρωτά και την δημιουργία της σκηνής της Γέννησης που περιγράφει την γέννηση του Ιησού Χριστού. Ψάλλονται τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και διηγούνται ιστορίες με θέμα τους το μωρό Ιησού, τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Βασίλη και τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Επίσης τα Χριστούγεννα πραγματοποιείται η ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων ευχετήριων καρτών, το κάψιμο των κούτσουρων και η ανταλλαγή δώρων.

Στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα είναι μια από τις μεγαλύτερες Θρησκευτικές εορτές των Ελλήνων. Σε όλη τη χώρα τα παιδιά τριγυρνούν από σπίτι σε σπίτι για να πουν τα κάλαντα τις παραμονές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, ενώ στις δώδεκα τα μεσάνυχτα ανάβουν φωτιές για να διώξουν τους καλικάντζαρους, έθιμο κυρίως της υπαίθρου.

Kάνε το τεστ με τα χριστουγεννιάτικα έθιμα ανά τον κόσμο:

Δες ακόμα:

15 λεζάντες για να συνοδεύσεις τις χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες σου στο Instagram

Photo: Pexels

Το άρθρο Από πού κρατάει η σκούφια αυτών των χριστουγεννιάτικων εθίμων; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα