Απίστευτο: Αποδείχθηκε πως οι Νεάντερταλ χρησιμοποιούσαν πενικιλίνη

16:41 9/3/2017 - Πηγή: iPop

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τους Νεάντερταλ κάνουν το γύρο του κόσμου και τους αφήνουν όλους άφωνους. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες η ανάλυση της μασέλα τεσσάρων Νεάντερταλ αποκάλυψε, πως όταν ήταν άρρωστοι για να μπορέσουν να μειώσουν τον πόνο χρησιμοποιούσαν πενικιλίνη.

Τι είναι η πενικιλίκη και πότε ανακαλύφθηκε;

Η πενικιλίνη είναι αντιβιοτικό που λαμβάνεται από καλλιέργειες μερικών ειδών ευρωτομυκήτων (πενικίλλιον κλπ). Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες των καλλιεργημάτων των ευρωτομυκήτων ήταν γνωστές από τα παλιότερα χρόνια. Πρώτος όμως ο Άγγλος

ερευνητής Αλεξάντερ Φλέμινγκ το 1928 παρατηρήσε ότι η πράσινη μούχλα παρήγαγε μια ουσία που ανέστελλε τη δραστηριότητα μερικών βακτηρίων και την ονόμασε πενικιλλίνη.

Η ουσία απομονώθηκε το 1940 από τον Ερνστ Τσέιν μέλος μιας ομάδας με επικεφαλής τον Χάουαρντ Γουόλτερ Φλόρεϊ. Ο Φλέμινγκ, ο Τσέιν και ο Φλόρεϊ τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ το 1945 για τις εργασίες τους πάνω στην πενικιλίνη.

πληροφορίες: wikipedia

Τι έκαναν οι Νεάντερταλ για να χαλαρώσουν όταν πονούσαν;

Νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Ελληνίδας παλαιοανθρωπολόγου, Κατερίνας Χαρβάτη, καθηγήτριας του γερμανικού University of Tübingen, αποδεικνύει οι Νεάντερταλ εμπιστεύονταν τα φυσικά αναλγητικά και πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούσαν τον μύκητα της πενικιλίνης, χιλιάδες χρόνια πριν την ανακάλυψη των αντιβιοτικών.

Η έρευνα υπογραμμίζει, όπως όταν ήταν άρρωστοι, φαίνεται πως μασούσαν τον φλοιό από το δέντρο της λεύκας, στον οποίο περιέχει μια χημική ουσία (σαλικυλικό οξύ), που αποτελεί το ενεργό συστατικό της σημερινής ασπιρίνης.

Λίγα λόγια για τον άνθρωπο νεάντερταλ:

Ο άνθρωπος του Νεάντερταλ (Homo neanderthalensis), ή απλά Νεάντερταλ, είναι είδος ανθρωπίδη (είδος του Homo Sapiens το οποίο πιθανολογείται ότι γενετικά επιβίωσε στον Σύγχρονο Άνθρωπο [1]) το οποίο εμφανίστηκε 200.000-250.000 χρόνια πριν και εξαφανίστηκε ολοκληρωτικά πριν 41.000-39.000 χρόνια.

Η ονομασία του προέρχεται από την κοιλάδα Νεάντερταλ της Γερμανίας, όπου το 1856 ανακαλύφθηκαν από εργάτες απολιθωμένα οστά τα οποία αποδόθηκαν στο συγκεκριμένο είδος.

Πληροφορίες: wikipedia

Που βασίστηκε η έρευνα;

Στην ανάλυση αρχαίου DNA το οποίο βρέθηκε στην πέτρα της οδοντοστοιχίας τεσσάρων Νεάντερταλ.

Οι επιστήμονες οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τα ευρήματα και ο εκπρόσωπος τους τόνισε:

Η συμπεριφορά τους και η διατροφή τους μοιάζει πολύ πιο εξεζητημένη και πολύ πιο όμοια με τη δική μας, με πολλούς τρόπους. Βρήκαμε ότι ένας από τους Νεάντερταλ έτρωγε ασπιρίνη και ανακαλύψαμε τον μύκητα της πενικιλίνης μέσα του. Η χρήση αντιβιοτικών είναι άκρως εντυπωσιακή. Ασφαλώς τα ευρήματά μας έρχονται σε αντίθεση με την μάλλον απλοϊκή εικόνα που έχει σχηματισθεί για τους αρχαίους συγγενείς μας στη λαϊκή φαντασία

The post Απίστευτο: Αποδείχθηκε πως οι Νεάντερταλ χρησιμοποιούσαν πενικιλίνη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα