Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα απ’ τις 21:00 έως τις 5:00- Ποιες οι εξαιρέσεις;

18:41 11/11/2020 - Πηγή: iPop

Πολύ σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοινώθηκαν απ’ τον Νίκο Χαρδαλιά. Μετά το lockdown, έρχεται και απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα απ’ τις 21:00 έως τις 5:00.

Την απαγόρευση των μετακινήσεων σε όλη τη χώρα στο διάστημα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, με συγκεκριμένες εξαιρέσεις, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Oι εξαιρέσεις απ’ την απαγόρευση
κυκλοφορίας

Σύμφωνα με όσα είπε, οι μόνοι λόγοι εξαίρεσης από το νέο αυτό μέτρο είναι τρεις: Εργασίας, υγείας και συνοδείας κατοικιδίων, κι αυτό μόνο σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Φυσικά, ακόμα και σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η αποστολή SMS στο 13033 ή η βεβαίωση απ’ τον εργοδότη, εάν πρόκειται για λόγους εργασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι ο νέος αυτός περιορισμός κρίθηκε απαραίτητος καθώς διαπιστώθηκαν περιττές μετακινήσεις, κυρίως προς οικίες πολιτών.

Όσον αφορά την ατομική άθληση, σημείωσε να είναι κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών, μέχρι τρία άτομα το πολύ.

Ενθαρρύνουμε ακόμη και τους τηλεοπτικούς σταθμούς να μειώσουν τον αριθμό καλεσμένων και των δημοσιογράφων στα στούντιο

Σχετικά με την τηλεργασία, ανακοινώθηκε πως ο κάθε Οργανισμός υποχρεούται να λειτουργεί με το άκρως απαραίτητο προσωπικό και να διαθέτει έκθεση ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Η ενημέρωση για τα νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.752 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 63321, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

4.556 (7.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17036 (26.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

297 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 82 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 347 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η Αθήνα πριν και μετά το lockdown: Από το ιστορικό μποτιλιάρισμα στους έρημους δρόμους της Αττικής (Video)

Τέλος, έχουμε 43 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 909 θανάτους συνολικά στη χώρα. 369 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα απ’ τις 21:00 έως τις 5:00- Ποιες οι εξαιρέσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα