Δουλεύεις απ’ το σπίτι; Αυτά πρέπει να κάνεις για να “επιβιώσει” ο υπολογιστής σου

17:51 11/11/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί η δουλειά απ’ το σπίτι να έχει τα θετικά της, όμως, εάν δεν σου έχουν δώσει απ’ την εταιρεία όπου εργάζεσαι εταιρικό υπολογιστή, τότε πιθανότατα δουλεύεις απ’ το δικό σου. Πώς θα διατηρήσεις άριστη την κατάσταση του υπολογιστή σου όταν δουλεύεις κάθε μέρα;

Παρακάτω θα σου δώσουμε μερικές απλές συμβουλές που αφορούν κατά βάση τα laptops με τα οποία δουλεύουμε όλοι, αλλά είναι εξίσου χρήσιμες και εάν έχεις desktop.

Pexels

Μην ξεχνάς ότι ένας

υπολογιστής για να μην κολλάει και να μην εμφανίζει προβλήματα, χρειάζεται την απαραίτητη φροντίδα, οπότε μην νομίζεις ότι εάν δεν τον προσέχεις, δεν θα μειώσεις τη διάρκεια της ζωής του.

5+1 λάθη που συντομεύουν τη ζωή του κινητού και του υπολογιστή σου!

Πώς να διατηρήσεις άριστη την κατάσταση του υπολογιστή σουΜην ακουμπάς το laptop σε επιφάνειες με σκόνη (όπως πάτωμα, χαλί) αλλά και σε επιφάνειες όπου δεν μπορεί να “αναπνεύσει” (όπως πάπλωμα, μαξιλάρια).Μην το καθαρίζεις με το ενισχυμένο καθαριστικό της κουζίνας! Χρησιμοποίησε ήπια καθαριστικά, ιδανικά ειδικά για τον υπολογιστή, και μαλακά πανάκια.Μην σηκώνεις ποτέ τον υπολογιστή σου κρατώντας τον απ’ την οθόνη.Μην τον βάζεις συνεχώς σε sleep mode, κάνε κανονικά shut down!Σβήσε ό,τι περιττό έχεις στον υπολογιστή σου και ελευθέρωσε χώρο. Θα δεις ότι θα “τρέχει” πολύ γρηγορότερα!Κάνε updates: Αυτές οι ειδοποιήσεις που σου εμφανίζονται δεν είναι για να πατάς συνεχώς το dismiss. Κάνε update -ειδικά τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς περισσότερο- για να έχει καλύτερες επιδόσεις ο υπολογιστής σου.Χρησιμοποίησε σκληρό δίσκο: Μην έχεις όλο τον όγκο των αρχείων της δουλειάς στον δίσκο του υπολογιστή. Πάρε έναν σκληρό δίσκο για να μην φορτώνεις τον υπολογιστή σου χωρίς λόγο και μειώνεις τις επιδόσεις του.Φρόντισε την μπαταρία του. Χρησιμοποίησε την εξοικονόμηση μπαταρίας για μεγαλύτερη διάρκεια και όταν φορτίζει στο 100%, αφαίρεσε τον φορτιστή απ’ την πρίζα.Απενεργοποίησε τους συγχρονισμούς. Μπορεί να έχεις ενεργοποιημένο συγχρονισμό σε κάποιο cloud σε κάθε τι που κάνεις. Αυτό αφενός σου κοστίζει στην ταχύτητα, αφετέρου κάνει και το Ίντερνετ πιο αργό. Γίνε πιο επιλεκτικός στον συγχρονισμό. Άδειασε επιτέλους τον κάδο ανακύκλωσης. Υπάρχει ένα μαγικό εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας σου το οποίο λέγεται “Κάδος Ανακύκλωσης”. Εκεί υπάρχουν όλα τα αρχεία τα οποία σβήνεις καθημερινά. Όμως, αυτός ο κάδος χρειάζεται άδειασμα! Εμείς σου προτείνουμε να αδειάζεις τον κάδο σε καθημερινή βάση για να βελτιώσεις την ταχύτητα του υπολογιστή σου και φυσικά να μην μαζεύεις στην επιφάνεια εργασίας σου περιττά αρχεία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δουλεύεις απ’ το σπίτι; Αυτά πρέπει να κάνεις για να “επιβιώσει” ο υπολογιστής σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα