Απαγόρευση εισόδου της Λεπέν στην Ουκρανία μετά τις δηλώσεις της για την Κριμαία

17:35 4/1/2017 - Πηγή: iPop

Σε απαγόρευση της εισόδου της Λεπέν στην Ουκρανία προχώρησε η Ουκρανική Κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις της για την Κριμαία. Η Μαρίν Λεπέν έκανε σχόλια, με τα οποία το Κίεβο θεωρεί ότι «νομιμοποίησε» την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.

Στο Κίεβο επικρατεί σύγχυση με τις αλλαγές που χαρακτηρίζουν τον πολιτικό χάρτη του 2017. Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

κρατά πιο φιλική στάση απέναντι στη Ρωσία. Παράλληλα, ο Φρανσουά Φιγιόν, υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας μαζί με την Λεπέν, παίρνει θέση κατά των κυρώσεων που έχουν αποφασιστεί εναντίον της Μόσχας.

Από την πλευρά του υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει:

«Κάνοντας δηλώσεις που επαναλαμβάνουν την προπαγάνδα του Κρεμλίνου, η Γαλλίδα πολιτικός δείχνει ότι δεν σέβεται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και ότι αγνοεί παντελώς τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου».

Επίσης επισημαίνει, πως τέτοιες δηλώσεις αλλά και πράξεις οι οποίες «παραβιάζουν την ουκρανική νομοθεσία θα έχουν συνέπειες. Στην περίπτωση ορισμένων Γάλλων πολιτικών στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην Ουκρανία»

Η Λεπέν σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα δήλωσε πως «η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία δεν ήταν παράνομη επειδή οι κάτοικοι της χερσονήσου επέλεξαν με δημοψήφισμα να ενωθούν με τη Ρωσία».

Photo: AP Photo/Christophe Ena

The post Απαγόρευση εισόδου της Λεπέν στην Ουκρανία μετά τις δηλώσεις της για την Κριμαία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα