Απ’ τα 50s μέχρι σήμερα: Αυτές είναι οι τσάντες χειρός που καθόρισαν την κάθε δεκαετία και λάτρεψαν οι γυναίκες!

11:40 24/4/2021 - Πηγή: iPop

Από το 1950 έως το 1980 οι τσάντες χειρός εξελίχθηκαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία. Η μόδα τείνει να κάνει κύκλους και να χρησιμοποιεί την ιστορία της προς όφελός της με εξελικτικές τάσεις. Περισσότερο από κάθε άλλο αξεσουάρ η γυναικεία τσάντα χειρός ενσωματώνει το πνεύμα μιας ολόκληρης εποχής.

Η γυναικεία τσάντα χειρός ανά τις δεκαετίες50sGetty Images

Τη δεκαετία του 1950 η οικονομική άνθηση έφερε μία επανάσταση στη μόδα. Με τις αλλαγές στα ρούχα οι γυναίκες χρειαζόντουσαν και μία αλλαγή στις τσάντες χειρός ώστε να είναι πιο ισορροπημένο το outfit. Το 1950 ήταν απαραίτητο για μια γυναικεία

τσάντα να ταιριάζει με το καπέλο, τα παπούτσια και άλλα αξεσουάρ. Το 1956, η Grace Kelly κρατάει μία τσάντα Hermes.

60sGetty Images

Η δεκαετία του 1960 σηματοδότησε μια περίοδο αυξανόμενης ελευθερίας στη μόδα για τις γυναίκες. Η τσάντα δεν αποτελούσε πλέον αναγκαιότητα ωστόσο παρέμεινε ως μία δελεαστική πρόταση αξεσουάρ. Ο οίκος Louis Vuitton δημιούργησε μια μικρότερη και πιο πρακτική έκδοση της τσάντας Speedy του οίκου Bottega Veneta, κατόπιν αιτήματος της Audrey Hepburn, και ο Emilio Pucci εφάρμοσε πάνω της αποτυπώματα με λαμπερά μεταξωτά συμπλέγματα.

70sGetty Images

Τη δεκαετία του 1970, η μόδα επηρεάστηκε αρκετά από τους χίπις και έτσι τα σχέδια των τσαντών ήταν μποέμ. Πολλά κατασκευάστηκαν από ελαστικό δέρμα ή σουέτ και σχεδιάστηκαν για να ταλαντεύονται στο σώμα μέσω ενός μακρύ, λεπτού ιμάντα.

80sGetty Images

Το 1980 ήταν μία παρακμιακή εποχή για τις τσάντες χειρός, στο οποίο υπερίσχυσε το μινιμαλιστικό στυλ. Ο Karl Lagerfeld ανέκτησε την εμβληματική τσάντα Classic Flap της Gabrielle Chanel, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή κλειδαριά της Mademoiselle με ένα λογότυπο CC ενώ η boxy, καπιτονέ του Dior κέρδισε τις εντυπώσεις με το γοητευτικό λογότυπο (και σύντομα μετονομάστηκε σε Lady Dior προς τιμήν της πριγκίπισσας Diana , που είχε συγκεντρώσει μια εντυπωσιακή συλλογή).

90sGetty Images

Η δεκαετία του 1990 είχε πολλές καθοριστικές στιγμές, αλλά λίγοι βίωσαν την pop κουλτούρα όσο η Fendi Baguette. Tο πρακτικό σακίδιο της Prada, to 1997, εξακολούθησε να κυκλοφορεί και να προσδίδει μία νέα έμφαση στη γυναικεία εμφάνιση. Η Baguette ήταν ίσως η πρώτη τσάντα στην οποία μια γενιά γυναικών ήταν πρόθυμη να ξοδέψει περισσότερα από το ενοίκιο και εντοπίστηκε στην αγκαλιά της Naomi Campbell και της Madonna (καθώς και στη μικρή οθόνη χάρη στο Sex and the City).

00sGetty images

Το 2000, το περιζήτητο Paddington της Chloé ζύγιζε πάνω από 1 κιλό όταν ήταν άδειο, χάρη σε ένα μικρό βαρύ διακοσμητικό λουκέτο. Ίσως μια από τις πιο εικονικές σιλουέτες που αναδύθηκαν από τη δεκαετία του 2000 ήταν το Dior Saddle.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Απ’ τα 50s μέχρι σήμερα: Αυτές είναι οι τσάντες χειρός που καθόρισαν την κάθε δεκαετία και λάτρεψαν οι γυναίκες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα