Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη στην Τουρκία- Ταυτοποιήθηκαν τα περισσότερα θύματα

21:05 1/1/2017 - Πηγή: iPop

Ασύλληπτος παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα ο δράστης της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο σε γνωστό νυχτερινό κλαμπ της Πόλης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Οι πρώτες του φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα απ’ τις Αρχές. Παράλληλα, η Αστυνομία έκανε γνωστό ότι έχουν ταυτοποιηθεί τα περισσότερα θύματα της επίθεσης.

Οι 35 απ’τους συνολικά 39 νεκρούς του μακελειού της Κωνσταντινούπολης έχουν ήδη ταυτοποιηθεί απ’ τις Αρχές της Τουρκίας, οι οποίες κάνουν λόγο ότι 24 εξ’ αυτών

είναι ξένοι υπήκοοι και οι 11 Τούρκοι πολίτες. Το πρακτορείο «Anadolu» μεταδίδει ότι οι Αρχές βρίσκονται στην προσπάθεια ταυτοποίησης και των υπόλοιπων τεσσάρων θυμάτων.

25 άνδρες και 14 γυναίκες έχασαν συνολικά την ζωή τους απ’ την επίθεση. Ανάμεσα στα θύματα είναι υπήκοοι της Ιορδανίας, Τυνησίας, Σαουδικής Αραβίας, Λιβύης, Μαρόκου, Λιβύης, Ισραήλ, Ινδίας, Βελγίου. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για υπηκόους και από Καναδά, Συρία και Ιράκ.

Αξίζει να τονιστεί ότι με βάση την μέχρι στιγμής ταυτοποίηση ανάμεσα στα θύματα δεν συγκαταλέγονται Έλληνες υπήκοοι, ούτε και ομογενείς.

Ασύλληπτος ο δράστης, στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες του

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός νωρίτερα σε δηλώσεις του είπε πως παραμένει ασαφές ποιος κρύβεται πίσω απ’ την επίθεση, προσθέτοντας, όμως, ότι μερικές λεπτομέρειες έχουν ξεκινήσει να αναδύονται. Ο ίδιος τόνισε ότι ο μακελάρης άφησε πίσω του το όπλο με το οποίο διέπραξε την επίθεση.

«Το πιο σημαντικό είναι το πνεύμα της αλληλεγγύης που επιδεικνύει το έθνος μας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε», σημείωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Λίγο αργότερα οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του μακελάρη, η οποία καταγράφηκε απ’ τις κάμερες ασφαλείας, ενώ τα τουρκικά media δημοσίευσαν επικαλούμενα αστυνομικές πηγές κι άλλες φωτογραφίες του ενόπλου.

Ο άνδρας δεν έχει κατονομαστεί απ’ τις Αρχές, ενώ φέρεται να προέρχεται απ’ το Ανατολικό Τουρκεστάν ή το Αφγανιστάν ή την Τσετσενία. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι ανήκει στον βραχίονα του ISIS στο Ανατολικό Τουρκεστάν.

Αξίζει να τονίσουμε πως ο δράστης της επίθεσης στο κλαμπ Reina φαίνεται πως είναι επαγγελματίας δολοφόνος καθώς άλλαξε πέντε γεμιστήρες, ενώ έκανε κάθε κίνηση με απόλυτη ψυχραιμία.

Video απ’ τη στιγμή που ο δράστης εισέβαλε στο κλαμπ:

Photo: REUTERS/Osman Orsal

The post Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη στην Τουρκία- Ταυτοποιήθηκαν τα περισσότερα θύματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα