Ανοίγει ο φάκελος των «καυτών» ζητημάτων- Κρίσιμα τα τετ-α-τετ με τους Θεσμούς

11:28 23/10/2016 - Πηγή: iPop

Ανοίγει ο «καυτός» φάκελος των εργασιακών, αλλά και των υπολοίπων καυτών μετώπων με την ελληνική κυβέρνηση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να βρεθούν άμεσα λύσεις με στόχο η δεύτερη αξιολόγηση να είναι πιο σύντομη από την πρώτη.

Ποια θέματα θα απασχολήσουν τις σημερινές συναντήσεις με τους εκπρόσωπους των Θεσμών;

Η δόση, το χρέος, τα εργασιακά, τα «κόκκινα δάνεια», όπως επίσης και ο φόρος 60% στα αδήλωτα εισοδήματα.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του iPop.gr για τα εργασιακά.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η αξιολόγηση να κλείσει έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί, πως από την Κυριακή παρών στις συζητήσεις θα είναι και η Ντέλια Βελκουλέσκου η οποία καθυστέρησε να φτάσει στην Αθήνα.

Αναλυτικά τα ραντεβού:

Η πρεμιέρα των ραντεβού έγινε με την ολιγόλεπτη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Στη συνέχεια, την πόρτα του γνωστού ξενοδοχείου όπου πραγματοποιούνται οι συναντήσεις με τους Θεσμούς πέρασαν λίγο μετά τις έντεκα οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης.

Από το εν λόγω ραντεβού αναμένεται να φανεί τόσο η διάρκεια όσο και το περιεχόμενο το οποίο θα λάβει η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης.

Το απόγευμα της Κυριακής τους εκπρόσωπους των Θεσμών θα επισκεφτεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να συζητηθούν τα εργασιακά.

Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα 12:00 με 13:00 αναμένεται ότι οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης θα θέσουν επί τάπητος τα προαπαιτούμενα που έχουν σχέση με το επιχειρηματικό περιβάλλον, μεταξύ άλλων δηλαδή για νέο σύστημα για τις άδειες, με άνοιγμα επαγγελμάτων όπως των μηχανικών.

Ενώ μεταξύ 14:00 με 15:30 θα σημειωθεί συζήτηση αναφορικά με τον νέο Εξωδικαστικό διακανονισμό. Σ΄αυτόν αναμένεται να περιληφθεί και η ρύθμιση για την προστασία της 1ης κατοικίας. Στην εν λόγω συνάντηση να μετέχουν οι κ.κ. Ευ.Τσακαλώτος, Γ,Σταθάκης, Γ.Πιτσιλής, αλλά και εκπρόσωποι της ΤτΕ και του ΤΧΣ.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τα φορολογικά, με τις ρυθμίσεις για το «πλαστικό χρήμα» και τον ακατάσχετο λογαριασμό, την ρύθμιση για την εκούσια αποκάλυψη για το «μαύρο χρήμα». Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί μπορεί να υπάρξει και συζήτηση για τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2017.

Να σημειωθεί, πως ο Υπουργός Εργασίας σε συνέντευξη του την Κυριακή τόνισε, πως το ασφαλιστικό έχει κλείσει και δεν αναμένεται να ανοίξει ξανά.

Διαβάστε όσα είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος:

Διεκρινίσεις δια στόματος Κατρούγκαλου: Η συζήτηση για το ασφαλιστικό έχει κλείσει

photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Ανοίγει ο φάκελος των «καυτών» ζητημάτων- Κρίσιμα τα τετ-α-τετ με τους Θεσμούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα