Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκών στις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό

10:34 16/1/2016 - Πηγή: iPop

Ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κατρούγκαλος, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκών στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για το νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Συγκεκριμένα σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ.Κατρούγκαλος αναφερόμενος στη διαδικασία διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς σε σχέση με την πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, υπογράμμισε για ακόμα μια φορά πως η Κυβέρνηση δε θα δεχτεί περαιτέρω μείωση των 384 ευρώ για την Εθνική Σύνταξη, ούτε θα ανεβάσει το όριο των 15 ετών για την χορήγηση αυτής.

Σύμφωνα

με τον ίδιο:

Είναι αδιαπραγμάτευτο το 384 και η 15ετία. Θα μπορούν να βγαίνουν στη σύνταξη είτε στα 67 με 15 χρόνια, είτε στα 62 με 40, είτε όσοι βγαίνουν με όριο ηλικίας, όπου είναι το όριο. Πριν τα 67 θα δίνουμε προνοιακό επίδομα 360 ευρώ.

Σχολιάζοντας το ζήτημα προστασίας των κύριων συντάξεων ο Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπογράμμισε πως: «δεν πάμε να κάνουμε οριζόντιες μειώσεις όπως οι προηγούμενοι. Ανάλογα με το τι έχεις μαζέψει από τις εισφορές σου, θα παίρνεις και σύνταξη. Θα παίρνουν όλοι τα 384 και μετά θα είναι ανάλογα των εισφορών».

Ο κ.Κατρούγκαλος, δήλωσε ακόμα πως όσοι έχουν λιγότερα από 15 χρόνια ασφάλισης, δε θα τους παρέχεται Εθνική Σύνταξη, αλλά ένα επίδομα που θα κυμαίνεται στα 360 ευρώ, ενώ υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση μάχεται υπέρ και των επικουρικών συντάξεων.

Αναφερόμενος τώρα στους ελεύθερους επαγγελματίες και στο ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών τους ο Υπουργός αναφέρει πως: «θα μπει κόφτης στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών πάνω από ένα όριο , ώστε το άθροισμα ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών να μην είναι εξοντωτικό.»

The post Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκών στις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα