Χαλάει ο καιρός το Σάββατο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

08:52 16/1/2016 - Πηγή: iPop

Επιδεινώνεται ο καιρός το Σάββατο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλη την Ελλάδα. Πυκνές νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, βαθμιαία στα ανατολικά Ηπειρωτικά και το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής

και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. με το θερμόμετρο να δείχνει από 13 έως και 16 βαθμούς Κελσίου στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σε όλη τη χώρα:

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα κινηθούν νότιοι 5 με 7 τοπικά στα ανατολικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιόνια το βράδυ στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια αρχικά στα ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές της υπόλοιπης Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ. Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα βορειοδυτικό 6 μποφόρ.Η θ ερμοκρασία από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές . Χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από τους 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια στα ορεινά και το βράδυ στα ημιορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7, στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 8 έως τους 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ καταιγίδες που τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7 με 8 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 13 έως τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους στα βόρεια ισχυρά και από τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 13 έως τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Χαλάει ο καιρός το Σάββατο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα