Ανοιχτό το ενδεχόμενο από ΗΠΑ για χρήση στρατού με τη Βόρεια Κορέα

07:51 6/7/2017 - Πηγή: iPop

Μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες για διπλωματική λύση για τη Βόρεια Κορέα μετά τις πρόσφατες κινήσεις της Πιονγιάνγκ, όπως δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley, ενώ η ίδια συμπλήρωσε πως οι ΗΠΑ ενδεχομένως αν αναγκαστούν, να χρησιμοποιήσουν και στρατό. Όμως, η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν είναι πρόθεση

της χώρας της να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Μία από τις δυνατότητές μας βρίσκεται στις στρατιωτικές μας δυνάμεις. Θα τις χρησιμοποιήσουμε αν αναγκαστούμε, αλλά προτιμούμε να μην χρειαστεί να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση

Οι δηλώσεις της Haley έγιναν στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο έκανε συνεδρίαση μετά την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ.

Η κ. Haley γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προτείνει εντός των επομένων ημερών την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.

Μάλιστα προειδοποίησε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να σταματήσουν τις εμπορικές τους σχέσεις με χώρες, οι οποίες διατηρούν δεσμούς με τη Βόρεια Κορέα.

Απ’ την δική του πλευρά, ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ σημείωσε πως η στρατιωτική δράση ενάντια στην Βόρεια Κορέα θα πρέπει να αποκλειστεί και ζήτησε να σταματήσει η ανάπτυξη του αμερικανικού συστήματος πυραυλικής άμυνας στη Νότια Κορέα.

«Οι προσπάθειες οικονομικού πνιγμού της Βόρειας Κορέας είναι «απαράδεκτες». Η επιβολή κυρώσεων δεν θα λύσουν το θέμα», είναι η άποψη την οποία εξέφρασε ο ίδιος.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres καταδίκασε την Τετάρτη την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου απ’ τη Βόρεια Κορέα, μιλώντας για «επικίνδυνη κλιμάκωση»:

Αυτή η ενέργεια αποτελεί μια νέα ιταμή παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και συνιστά μια επικίνδυνη κλιμάκωση

The post Ανοιχτό το ενδεχόμενο από ΗΠΑ για χρήση στρατού με τη Βόρεια Κορέα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα