Ανατροπή: Άνετη επικράτηση της Merkel έναντι του Schulz στο Ζάαρλαντ δείχνουν τα exit polls

20:56 26/3/2017 - Πηγή: iPop

Αντίθετα με τις όποιες προβλέψεις είχαν γίνει πριν την σημερινή αναμέτρηση, τα πρώτα exit polls της γερμανικής τηλεόρασης δίνουν άνετη επικράτηση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Angela Merkel στο κρατίδιο του Ζάαρλαντ.

Βάσει του exit poll του ZDF, τα κόμματα
λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) 40,4%Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 30.4%Η Αριστερά (Die Linke) 12.4%Εναλλακτική για την Γερμανία (ΑfD) 6.2%Πράσινοι (Die Gruenen) 4%Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) 3,2 %

Στο συγκεκριμένο κρατίδιο, πρώτο σε ψήφους έρχεται παραδοσιακά το CDU κάτι που όμως δεν μπορεί να επισκιάσει τη μεγάλη νίκη της Merkel αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν πως το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα βρισκόταν πολύ κοντά με τους σοσιαλδημοκράτες του SPD.

Αν και το Ζάαρλαντ αντιπροσωπεύει μόλις το 1% του πληθυσμού της Γερμανίας, η πρώτη αυτή δοκιμασία βγάζει σαφώς πιο ενισχυμένη την Καγκελάριο ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου. Η ευρεία νίκη μάλιστα του CDU, έρχεται σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης της Merkel όταν όλες οι προβλέψεις έδιναν φαβορί για τη σημερινή μονομαχία τον Martin Schulz.

The post Ανατροπή: Άνετη επικράτηση της Merkel έναντι του Schulz στο Ζάαρλαντ δείχνουν τα exit polls appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα