Αναστέλλονται οι συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία για την Συρία- «Η Ρωσία δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της»

21:31 3/10/2016 - Πηγή: iPop

Στα άκρα έχουν φθάσει οι σχέσεις Ουάσινγκτον- Μόσχας, με τις ΗΠΑ να ανακοινώνουν την Δευτέρα την αναστολή των συνομιλιών με την Ρωσία για την Συρία, εξαπολύοντας κατηγορίες για μη τήρηση των δεσμεύσεων.

Συγκεκριμένα, η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Μόσχα ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της, όπως εκείνες είχαν οριστεί στη συμφωνία για εκεχειρία.

Ο εκπρόσωπος του State Department ανέφερε:

Οι ΗΠΑ

αναστέλλουν την συμμετοχή τους από τους διμερείς διαύλους με την Ρωσία οι οποίοι εγκαθιδρύθηκαν για την διατήρηση της παύσης των εχθροπραξιών. Αντιθέτως, η Ρωσία και το Συριακό καθεστώς επέλεξε να επιδιώκει την στρατιωτική οδό. Δεν πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη εύκολα

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Πεντάγωνο είχε δηλώσει ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες θα συνεχιστούν «για αποκλιμάκωση και αποφυγή κάποιου περιστατικού μεταξύ των πολεμικών τους αεροσκαφών».

Πανηγυρίζει η Ρωσία για την επιτυχία των βομβαρδισμών στο Χαλέπι

Η Μόσχα μίλησε την Δευτέρα για την «μεγάλη αποτελεσματικότητα» των βομβαρδισμών στο Χαλέπι, ενώ διέψευσε την επίθεση σε νοσοκομείο και σχολεία. Τονίζεται ότι η Δύση, η συριακή αντιπολίτευση και οι αραβικές χώρες το τελευταίο διάστημα εξαπολύουν κατηγορίες στην Ρωσία γι’ αυτούς τους βομβαρδισμούς.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε:

Ουσιαστικά εμποδίσαμε τους τρομοκράτες να υψώσουν τη μαύρη σημαία τους πάνω από τη Δαμασκό. Από αυτήν την άποψη, η συμμετοχή μας είναι άκρως αποδοτική, ιδίως τώρα που η κατάσταση στο Χαλέπι έχει επιδεινωθεί. Η επέμβαση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας βοήθησε ώστε να αποφευχθεί το απόλυτο χάος στη χώρα

Photo: © AFP 2016/ ALEXANDER NEMENOVl

The post Αναστέλλονται οι συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία για την Συρία- «Η Ρωσία δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα