Ευρωκοινοβούλιο: Να διασφαλιστούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα

20:58 3/10/2016 - Πηγή: iPop

Υπέρ της διασφάλισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα και της αποκατάστασης των δικαιωμάτων των συνδικάτων τάχθηκε ο Τόμας Χάντελ, πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στις κοινωνικές πτυχές του ελληνικού προγράμματος.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε ανακοίνωση του ιδίου μετά την τρίτη Συνεδρίαση – Ακρόαση της Ομάδας Εργασίας για την Ελλάδα

(Working Group on Greece) την Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Για τον κ. Χάντελ οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά θα πρέπει να έχουν στην βάση τους τα συμπεράσματα που εξήγαγε η ομάδα εμπειρογνωμόνων για την αναθεώρηση των θεσμών της αγοράς εργασίας και τον κοινωνικό διάλογο.

Φυσικά, πρόσθεσε, ότι θα πρέπει να υπάρχει πάντα σεβασμός στην ευρωπαϊκή εργατική, κοινωνική νομοθεσία και στις αρχές που προωθεί η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας.

Οι ευρωβουλευτές της Συντονιστικής Ομάδας της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου έλαβαν ενημέρωση από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και από τη διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στο ελληνικό σύστημα πρόνοιας αλλά και αναφορικά με τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς για τα εργασιακά.

Στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι «η κ. Φωτίου και η κ. Αχτσιόγλου τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι οι κοινωνικές δαπάνες στην Ελλάδα είναι πολύ κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. και δεν θα πρέπει να μειωθούν περαιτέρω».

The post Ευρωκοινοβούλιο: Να διασφαλιστούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα