Αναστασιάδης για Κυπριακό: Λύση με δικαίωμα μονομερούς επέμβασης δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή

10:51 24/1/2017 - Πηγή: iPop

Για το Κυπριακό μίλησε για ακόμα μια φορά σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος ξεκαθάρισε «οριστικά και αμετάκλητα λύση με δικαίωμα μονομερούς επέμβασης ή εγγυητικά δικαιώματα δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών ο Πρόεδρος της Κύπρου ξεκαθάρισε, πως αυτή την ώρα στο μυαλό του

δεν είναι οι εκλογές, ούτε, όπως είπε το πολιτικό κόστος όταν παίρνει πολιτικές αποφάσεις.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Megaone»ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις λέγοντας «οριστικά και αμετάκλητα λύση με δικαίωμα μονομερούς επέμβασης ή εγγυητικά δικαιώματα δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή» και επανέλαβε ότι η «η συνεργασία με την Ελλάδα είναι αρραγής».

Για την ανταλλαγή χαρτών:

Ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στην ανταλλαγή χαρτών λέγοντας «όταν ξεκινάς τον διάλογο στα αρχικά στάδια θα υπάρχουν διαφορές, αλλά γίνεται ο διάλογος για να καταλήξουμε, για να προσθέσει πως υπάρχουν ευαίσθητες περιοχές και πάνω σε αυτές θα γίνει διάλογος».

Για το θέμα του εδαφικού:

Ο Πρόεδρος της Κύπρου ξεκαθάρισε, πως σχετικά με το εδαφικό «υπάρχουν διαφορές και όσο μένει ο ζωντανός ο διάλογος, το εδαφικό θα συζητιέται για να λυθούν οι διαφορές» και εξήγησε:

Με την πολιτική του πέτυχε να καθίσει η Τουρκία να συζητήσει την ασφάλεια και ότι δεν συζητήθηκε η εκ περιτροπής προεδρία. Υπάρχουν προβλήματα, τα οποία πρέπει πρώτα να λυθούν για να λυθεί το Κυπριακό. Κακώς κάποιοι δημιουργούν κλίμα υπεραισιοδοξίας

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ του iPop.gr για το Κυπριακό.

The post Αναστασιάδης για Κυπριακό: Λύση με δικαίωμα μονομερούς επέμβασης δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα