Ανακοινώθηκε η ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών της Γερμανίας

12:03 18/1/2017 - Πηγή: iPop

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τελικά οι γερμανικές βουλευτικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση.

Τονίζουμε, πως οι εν λόγω εκλογές χαρακτηρίζονται ως «ιδιαίτερα κρίσιμες» καθώς το αποτέλεσμα τους αναμένεται πως θα είναι καθοριστικό τόσο για το μέλλον της Γερμανίας στην ΕΕ όσο και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η

Άνγκελα Μέρκελ έχει ήδη αποκαλύψει ότι επιθυμεί να είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017. Σε συνέντευξη Τύπου το Νοέμβριο είχε δηλώσει ότι θα διεκδικούσε για τέταρτη συνεχόμενη φορά την Καγκελαρία της Γερμανίας.

Η ίδια τότε είχε πει:

Δήλωσα σήμερα στην Εθνική Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, CDU ότι είμαι έτοιμη να θέσω ξανά υποψηφιότητα για τη θέση. Το σκεφτόμουν για ατελείωτο καιρό. Η απόφαση για μια τέταρτη θητεία, μετά από 11 χρόνια στο αξίωμα, είναι κάθε άλλο παρά ασήμαντη

Στην αντίπερα όχθη διεκδίκησης της καγκελαρίας της Γερμανίας, αντίπαλος της Μέρκελ είναι ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ο 57χρονος είναι πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τη Μέρκελ. Η να είναι υποψήφιος ελήφθη μετά από πολύ καιρό δισταγμού, σύμφωνα με την Bild, η οποία επικαλείται πηγές από το εσωτερικό του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Επανεξελέγη η Μέρκελ στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών

The post Ανακοινώθηκε η ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών της Γερμανίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα