Αναδημιούργησε τα λαχανικά σου ξανά και ξανά

17:01 11/4/2014 - Πηγή: iPop

Βαρέθηκες να πηγαίνεις συνέχεια στο μανάβικο της γειτονιάς σου για να αγοράσεις μυρωδικά και λαχανικά; Αναδημιούργησε τα λαχανικά σου ξανά και ξανά!

Σκόρδο

Όταν το σκόρδο αρχίσει να φυτρώνει, μπορείς να το βάλεις σ΄ ένα ποτήρι με λίγο νερό και να δημιουργήσεις νέα σκόρδα…Οι φύτρες του σκόρδου έχουν πιο ήπια γεύση από τον βολβό του σκόρδου και μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες , ζυμαρικά και άλλα πιάτα…

Καρότα

Βάλε τις κορυφές των

καρότων σ’ ένα πιάτο με λίγο νερό. Άσε το πιάτο σ’ ένα καλά φωτισμένο σημείο. Θα δεις πως μέσα σε λίγες μέρες τα καρότα σου θα έχουν μεγαλώσει και θα μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις στις σαλάτες σου!

Βασιλικός

Βάλε 2-3 κλαδάκια βασιλικού σ’ ένα ποτήρι με νερό και άστα στον ήλιο. Θα δεις ότι ο Βασιλικός σου θα βγάλει ρίζες και θα αρχίσει να ξανά μεγαλώνει! Μπορείς να το μεταφυτεύσεις σε μία γλάστρα και θα δεις πως θα μεγαλώσει!

Σέλινο

Κόψε τη βάση του σέλινου και τοποθέτησέ το σ’ ένα πιατάκι ή ρηχό μπολ με ζεστό νερό στον ήλιο. Τα φύλλα θα αρχίσουν να πυκνώνουν και να αναπτύσσονται. Και το σέλινο μπορείς αν το βάλεις σε μία γλάστρα με χώμα και να αποκτήσεις το δικό σου σέλινο!

Μαρούλι

Βάλε την καρδιά του μαρουλιού σε λίγο νερό και κάθε μέρα συμπλήρωνε λίγο νερό (θα δεις ότι θα το ρουφάει συνέχεια). Μετά από μερικές ημέρες , θα δεις πως το μαρούλι σου θα έχει βγάλει ρίζες και τότε θα είσαι σε θέση να το φυτέψεις στο χώμα!

Κόλιαντρος

Οι μίσχοι του κολίαντρου θα αυξηθούν όταν τον τοποθετήσετε σ’ ένα ποτήρι με νερό. Μόλις οι ρίζες είναι αρκετά μεγάλες βάλτε τον σε μία γλάστρα και αφήστε το να το λούζει το φως! Πολύ σύντομα θα έχετε το δικό σας κολίαντρο στο περβάζι σας!

The post Αναδημιούργησε τα λαχανικά σου ξανά και ξανά appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα