Τηλε – Άδωνις

14:01 11/4/2014 - Πηγή: iPop

Τα πολλά πρόσωπα που έχει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην τηλεόραση, μέσα από τα μάτια ενός τουρίστα. Η ιστορία θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι:

Ένας Ιάπωνας τουρίστας παθαίνει γαστρεντερίτιδα και αναγκάζεται να παραμείνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για τρεις μέρες. Βλέπει ελληνική τηλεόραση και κρατάει σημειώσεις για να τις στείλει στην πατρίδα. Τι είδε, όμως, ο Γιαπωνέζος;

Ημέρα 1

Αγαπημένε μου Ακίρα,

Μείνε ήσυχος, δεν είμαι στο Γκάζι, βλέπω τηλεσόπ. Εδώ

στην Ελλάδα τα μαχαίρια σαμουράι έχουν πανάκριβα, στο Κιότο τα βρίσκεις μπιτ παρά. Δεν θα σου πάρω. Θα σου πάρω, όμως, το βιβλίο ««Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα: Ο Μύθος καταρρέει». Αχ Ακίρα μου, στον ήλιο μοίρα δεν έχουμε, ούτε οι αρχαίοι Έλληνες πηδιόσαντο μεταξύ τους, το είπε αυτός ο κυριούλης που τα πουλούσε. Πού να τον έβλεπες Ακίρα μου, χτυπιότανε σαν το Θάνο Μικρούτσικο όταν παίζει πιάνο. Και νά’λεγες ότι του θίξανε το σπίτι; Ότι ήταν συγγενής του ο Αχιλλέας και ο Πάτροκλος; Τι να πω. Ρώτησα, πάντως, την καμαριέρα «προς τι τόσο μίσος, καμαριέρα; Μήπως είναι κρυφός;» και μου είπε «όχι, σε καμία περίπτωση, να καταλάβεις αυτός τώρα κουτουπώνει μία που τη λένε Υγεία».

Ημέρα 2

Αγαπημένε μου Ακίρα,

Ακόμα κομφετί με πάει, δεν προλαβαίνω να βγω από την τουαλέτα και πάλι μέσα είμαι. Άσε που έχει χαλάσει η φωνή στην τηλεόραση. Εδώ, τώρα, βλέπω αυτόν τον κυριούλη που σου έλεγα χθες, είναι κάπου, μη σου πω ότι μπορεί να είναι και η ελληνική Βουλή, αλλά και πάλι, από πού κι ως πού να πήγε εκεί ο πωλητής; Φτώχυνε τόσο πολύ η Ελλάδα και πουλάνε βιβλία από τη Βουλή; Τέλος πάντων, όπως σου έλεγα, χάλασε η τηλεόραση. Να καταλάβεις, ο κυριούλης ακούγεται σαν να μιλάει με υπερήχους. Τι ακούς την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τι ακούς αυτόν, το ίδιο. Σου λέω, ο άνθρωπος μιλάει 32 οκτάβες πιο πάνω από την Κάλλας στο Άβε Μαρία. Τρέμω στην ιδέα μήπως είναι δελφίνι. Ακίρα, έχω πυρετό;

Ημέρα 3

Ακίρα σοκ. Ακίρα καταρρέω. Ακίρα δεν είναι ένας. Είναι πολλοί. Ακίρα. Ακίρα λέω. Αυτή τη στιγμή, ο κυριούλης δίνει συνέντευξη σε εφτά διαφορετικά ελληνικά κανάλια, live σε όλα! Δεν ξέρω πώς το κάνει, αλλά γκαμάι λέμε. Στο ένα έχει μαλλί Αλ Πατσίνο στον Νονό Νο1, στο δεύτερο έχει μαλλί ροκαμπίλι, στο τρίτο πρέπει να έχει πάθει αναφυλαξία συν κοκκύτη συν ντουβρουτζά γιατί είναι κατακόκκινος, στο τέταρτο τον κοροϊδευούν κάποιοι σιχαμένα πλούσιοι φοιτητές, στο πέμπτο έχει υπεροπτικό χαμόγελο Τζακ Νίκολσον στο Τζόκερ, στο έκτο το μαλλί έχει γίνει Κάμερον Ντίαζ στο Κάτι τρέχει με τη Μαίρη, στο έβδομο πρέπει να… Ακίρα, σοκ: Ο τύπος δεν είναι πλασιέ ούτε βουλευτής. Ο τύπος πρέπει να είναι συνδικαλιστής γκαρσόνι στην καφετέρια τού Καζίνο Λουτρακίου! Α, σε αφήνω τώρα, μου χτυπάει η καμαριέρα, της ζήτησα να μου φέρει ένα ελληνικό περιοδικό με Σουντόκου, να θυμηθώ την πατρίδα.

Υ.Γ. Ακίρα, γκυκέ μου Ακίρα, ψήνομαι στον πυρετό μάλλον… Αποκλείεται να βλέπω ΑΥΤΟΝ στο εξώφυλλο του Σταυρολύνω…

The post Τηλε – Άδωνις appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα