Αν θες να θυμάσαι τα πάντα απλά ξεκινά το χορό

14:14 10/4/2016 - Πηγή: iPop

Από το άγχος που βιώνεις καθημερινά παρατηρείς πως ορισμένες φορές ξεχνάς πράγματα. Οι σκέψεις που σου έχουν δημιουργηθεί για το μέλλον είναι σαφώς αρνητικές. Φοβάσαι πως θα είναι η ζωή σου αν αργότερα πάθεις άνοια και πόσο αυτό θα κάνει δυσκολότερη εκτός από τη δική σου ζωή την ζωή των αγαπημένων σου ατόμων. Τι μπορείς να κάνεις για να μην γίνει ποτέ αυτό ή έστω για να μειώσεις τις πιθανότητες; Ξεκίνα το χορό.

Μη σου φαίνεται περίεργο! Αυτή η συμβουλή δεν την σκεφτήκαμε εμείς, αλλά μας την είπαν επιστήμονες οι οποίοι έκαναν σχετική έρευνα. Σύμφωνα, λοιπόν, με πρόσφατη έρευνα που

διεξήχθη στην Αμερική όσοι άνθρωποι χορεύουν ή γενικότερα έχουν στη ζωή τους την άσκηση μειώνουν τις πιθανότητες να πάθουν άνοια κατά 60 με 70%.

Γιατί ισχύει αυτό;

Όπως αποκάλυψαν οι γιατροί η σωματική δραστηριότητα και περισσότερο ο χορός κατά τη διάρκεια της ημέρας παρέχει προστασία από τη νευροεκφυλιστική νόσο καθώς ενισχύει τα νεύρα. Παράλληλα, ο χορός αλλά και γενικότερα τη άθληση βελτιώνει και τη συνολική εικόνα του εγκεφάλου.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 900 εθελοντές και μελετήθηκαν οι συνήθειες τους για διάστημα τουλάχιστον 30 ετών.

The post Αν θες να θυμάσαι τα πάντα απλά ξεκινά το χορό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα