Αν θες να κυνηγήσεις την επιτυχία είναι καλύτερο να πηγαίνεις περπατώντας!

12:45 4/4/2021 - Πηγή: iPop

Στην καθημερινότητα μας έχουμε συνηθίσει να τρέχουμε σε ρυθμούς υπερβολικούς προκειμένου να προλάβουμε να κάνουμε περισσότερα και να μάθουμε περισσότερα που στην πραγματικότητα δε προλαβαίνουμε τα μισά (αν όχι όλα) να τα καταλάβουμε. Αν αυτό το σκηνικό σου φαίνεται οικείο τότε αντιλαμβάνεσαι πως αν θες να πετύχεις πρέπει να χαλαρώσεις τους ρυθμούς και να επιβραδύνεις λιγάκι!

Αν θες να πετύχεις πρέπει να χαλαρώσεις τους ρυθμούς σου

Με το να βρίσκεσαι μόνιμα σε μία αγωνία

και να κυνηγάς το χρόνο, ή πολλές φορές ακόμα και την ίδια τη ζωή, μόνο για να ξυπνήσεις μία μέρα με υπερκόπωση και να αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και σίγουρα δε πρόκειται να σε φέρει πιο κοντά στο στόχο σου. Ακόμα και αν ακούγεται τρελό το να χαλαρώσεις λίγο τους ρυθμούς σου μπορεί να σε κάνει περισσότερο επιτυχημένη/ο από όσο φαντάζεσαι.

Σαφήνεια

Η σαφήνεια στη ζωή είναι μεγάλη υπόθεση. Ακόμα κι αν είσαι μόνιμα στο τρέξιμο γνωρίζεις που πας και που θες να φτάσεις ή απλά κυνηγάς ένα καρότο χωρίς νόημα και σκοπό; Προκειμένου να γίνεις πιο σαφής με τους στόχους σου αφιέρωσε μία ώρα την εβδομάδα και αναλογίσου τους στόχους σου, τις προθέσεις σου ή ακόμα και τις ευκαιρίες που εμφανίζονται μπροστά σου. Αφιέρωσε χρόνο να σκεφτείς τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί ώστε να μπορέσεις να το προσαρμόσεις προς όφελός σου.

Ζωή

Και εκεί που τρέχεις αδιάκοπα προκειμένου να ζήσεις λίγο πιο άνετα, έχεις σκεφτεί τελικά αν ζεις; Μπορείς να δουλεύεις όσο αδιάκοπα θες όμως θεωρητικά αυτό το κάνεις για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη και όχι ανύπαρκτη! Εάν θες να πετύχεις τότε θα πρέπει τουλάχιστον να αφιερώνεις λίγο χρόνο ώστε να φροντίσεις το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σου. Κάθε μέρα έχει 14 ώρες και βάσει ερευνών ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει 53 λεπτά στο Instagram ανά ημέρα, χωρίς να περιλαμβάνει Facebook, Snapchat και LinkedIn. Συνεπώς χρόνος υπάρχει το μόνο που μένει είναι να τον εκμεταλλευτείς προς όφελός σου.

Unsplash/Brett JordanΣυναίσθημα

Τα συναισθήματα σου από όταν γεννήθηκες είναι ο οδηγός που έχεις στη ζωή το μόνο που χρειάζεσαι είναι να μη ξεχνάς να τα ακούς. Τα συναισθήματά σου μπορούν να σε βοηθήσουν να αφουγκραστείς τι συμβαίνει μέσα και γύρω σου καθώς και πως μπορείς να ανταποκριθείς καλύτερα σε αυτό. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αισθάνονται και διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και δεν τους αφήνουν να προκαλέσουν κακές συμπεριφορές ή ενέργειες.

Αποφάσεις

Η επιτυχία απαιτεί τη λήψη καλών αποφάσεων. Κι εδώ έρχεται και το επιχείρημα του ότι αν θες να πετύχεις πρέπει να χαλαρώσεις τους ρυθμούς σου. Όσο πιο ξεκούραστος/η είσαι, όσο περισσότερο χαρούμενος/η και ήρεμος/η τόσο καλύτερες αποφάσεις μπορείς να πάρεις στην καθημερινότητά σου. Θα μπορείς να δουλέψεις πιο εποικοδομητικά και σε λιγότερο χρόνο. Όταν το μυαλό σου δεν τρέχει, είναι ελεύθερο να απορροφήσει πληροφορίες, να αξιολογήσει τις περιστάσεις και να λάβει μια καλή απόφαση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αν θες να κυνηγήσεις την επιτυχία είναι καλύτερο να πηγαίνεις περπατώντας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα