Αν πας supermarket, μην ξεχάσεις να πάρεις αυτά τα τρόφιμα!

18:00 7/10/2019 - Πηγή: iPop

Φτιάχνουμε τη λίστα για το supermarket ή μάλλον, προσθέτουμε μερικά τρόφιμα που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου αλλά και που τελικά θα σου προσφέρουν ένα υπέροχο γεύμα.

Αντί να σπαταλάς τα χρήματά σου σε junk food και μη υγιεινές επιλογές, φτιάξε μια λίστα για το supermarket με πολύ συγκεκριμένα προϊόντα και τρόφιμα που θα σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή.

Δεν χρειάζεται φυσικά, να τα αγοράσεις όλα μαζί την πρώτη μέρα που θα πας στο supermarket. Αλλά

μπορείς να κάνεις μια λίστα με αυτά που έχεις περισσότερη ανάγκη και να γεμίζεις το ψυγείο και τα ντουλάπια σου σταδιακά.

Σου φτιάχνουμε τη λίστα για το supermarketΓιαούρτι ή κεφίρ

Πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτεΐνες, προβιοτικά, βιταμίνη B12 και είναι ένα από τα must τρόφιμα που έχεις ανάγκη. Αν δεν είσαι ανεκτικός στα γαλακτοκομικά μπορείς να δοκιμάσεις γιαούρτι από κατσικίσιο γάλα ή αν είσαι vegan δοκίμασε γάλα καρύδας ή αμυγδάλου.

Σολομός

Unsplash/Caroline Attwood

Ο σολομός είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης D, B12, μαγνήσιο, πρωτεΐνες, υγιή λίπη ωμέγα-3. Κάνει καλό στον εγκέφαλό σου, στην καρδιά σου, στον μεταβολισμό σου. Κοίταξε, λοιπόν, να τον βάλεις στη διατροφή σου.

Αυγά

Καλό είναι να έχεις πάντα αυγά στο ψυγείο σου. Είναι πλούσια σε χολίνη, το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία του εγκεφάλου και τη λειτουργία της καρδιάς. Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνες και σε κρατά γεμάτη, ενισχύει τον μεταβολισμό σου, ρυθμίζει τη ζάχαρη στο αίμα. Και είναι το καλύτερο πρωινό που θα σε γεμίσει με ενέργεια.

Αυτά είναι τα προϊόντα στο supermarket που δεν πρέπει ποτέ να αγοράσεις!

Μπρόκολο

Pixabay

Το μπρόκολο θα πρέπει να βρίσκεται στη λίστα σου. Είναι γεμάτο με βιταμίνες Β, πρωτεΐνη, βιταμίνη C και ίνες. Είναι τέλειο για αποτοξίνωση και κάνει καλό στην υγεία του εγκεφάλου. Τι άλλο θέλεις;

Κολοκυθάκι

Είναι επίσης, ένα σημαντικό και θρεπτικό λαχανικό που μπορείς να προσθέσεις στη διατροφή σου. Είναι πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη C και ίνες, ενώ περιλαμβάνει πολύ νερό που σε ενυδατώνει. Μπορείς να το μαγειρέψεις με όποιον τρόπο θέλεις.

Κόκκινες πιπεριές

Οι κόκκινες πιπεριές είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης C, ινών, καλίου, χαμηλές σε ζάχαρη και είναι το καλύτερο τρόφιμο για να διατηρεί σε υγιή επίπεδα τη ζάχαρη στο αίμα. Πολύ περισσότερο, περιέχει βιταμίνη C περισσότερο από άλλες πηγές και είναι και νόστιμες!

Ντομάτες

unsplash/Chinh Le Duc

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, λυκοπένιο και προσθέτουν μια γλυκιά και νόστιμη γεύση στη σαλάτα χωρίς επιπλέον ζάχαρη. Οι ντομάτες είναι ευεργετικές για το πρόσωπό σου εκτός φυσικά κι αν έχεις… αλλεργία!

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε φολικό οξύ, μια σημαντική βιταμίνη B για την παραγωγή ορμονών και την υγεία του εγκεφάλου. Παράλληλα, βοηθούν στην κατακράτηση υγρών, καθώς είναι πλούσια σε κάλιο και ίνες.

Διαβάστε επίσης:

Προϊόντα στο supermarket που σε παραπλανούν και πρέπει να δώσεις προσοχή! | Photos

Photo: unsplash/nrd

Το άρθρο Αν πας supermarket, μην ξεχάσεις να πάρεις αυτά τα τρόφιμα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα