Ακυρώνεται το Μίνι Eurogroup. Τι δηλώνει το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ

12:08 23/11/2016 - Πηγή: iPop

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle ακυρώνεται το Μίνι Eurogroup στο επίκεντρο του οποίου θα βρισκόταν και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Και το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ διαψεύδει τον προγραμματισμό αυτής της συνάντησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Deutsche Welle,

η συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης, που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή. Ο βασικός λόγος της ματαίωσης του λεγόμενου «Washington Group» είναι η απροθυμία του ΔΝΤ να συμμετάσχει.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το χθεσινό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, το οποίο ανέφερε ότι έπειτα από πρωτοβουλία του Wolfgang Schaeuble θα υπήρχε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας, στην οποία θα παραστούν επίσης και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και της Κομισιόν, δεν επιβεβαιώνεται.

Από την πλευρά του το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ουδέποτε ετέθει ζήτημα συνάντησης των υπουργών Οικονομικών 5 Κρατών – Μελών της Ευρωζώνης την Παρασκευή στο Βερολίνο, δίνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τέλος σε όσα ακούγονταν τις τελευταίες ώρες.

«Τέτοια σύνοδος δεν έχει αναγγελθεί και δεν θα γίνει» δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει λόγος να γίνει έκτακτη συνάντηση για την Ελλάδα».

«Δεν υπάρχει λόγος για συνάντηση αντιμετώπισης κρίσης γιατί δεν υπάρχει κρίση αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προσθέτοντας ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή η διαδικασία της αξιολόγησης που τρέχει και ότι δεν υπήρχε επισήμως ανακοινωμένη τέτοια σύνοδος.

Ουδέν σχόλιο από την Κομισιόν

«Δεν σχολιάζουμε διαρροές προς τον Τύπο», σχολίασε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Ανίκα Μπράιτχαρντ,σχετικά με το λεγόμενο Washington Group και τόνισε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του επιτρόπου Οικονομικών «να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τέτοιες συναντήσεις».

Η γκάφα του Τσακαλώτου

Μία απίστευτη γκάφα έκανε ο έλληνας υπουργός οικονομικών τη στιγμή που Βερολίνο διαψεύδει τον προγραμματισμό ενός μίνι Eurogroup.

Ότι θα γίνει κανονικά η μίνι Σύνοδος του Eurogroup δήλωνε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τη στιγμή που έκανε το γύρο του διαδικτύου η ακύρωση του. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Πρωθυπουργού ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνησε ότι είχε λανθασμένη ενημέρωση.

Μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα ο υπουργός ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε πως όταν είπε ότι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση στο Βερολίνο δεν ήξερε για την είδηση περί ακύρωσης που είχε δημοσιεύσει η DW.

Να θυμίσουμε πως ο κ. Τσακαλώτος λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ρωτήθηκε από κοινοβουλευτικούς συντάκτες «Θα γίνει τελικά η διάσκεψη την Παρασκευή;» και απάντησε χαμογελώντας «Απ’ όσο ξέρω, θα γίνει».

The post Ακυρώνεται το Μίνι Eurogroup. Τι δηλώνει το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα