Αισιόδοξα μηνύματα Τσίπρα για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης- Σε πανικό ο Πρωθυπουργός, σχολιάζει η αντιπολίτευση

07:54 25/1/2016 - Πηγή: iPop

Αισιόδοξα ήταν σε γενικές γραμμές τα μηνύματα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του την Κυριακή για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης, με το «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε» να είναι το σύνθημα που κυριάρχησε. Από την άλλη, η αντιπολίτευση σχολιάζει πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό.

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην
ομιλία του;

Στον απολογισμό του ο Πρωθυπουργός σήκωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης κυρίως με τη ΝΔ.

Τόνισε με έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει φωτοβολίδα της ιστορίας και εμφανίστηκε πεπεισμένος πως το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές και την επόμενη τετραετία για να τελειώνουμε όπως είπε, με το κατεστημένο.

«Πορευόμαστε με στόχο και αυτοπεποίθηση και η Ελλάδα θα φύγει μπροστά δε θα μείνει όμηρος των κατεστημένων καθώς καταφέραμε να αποφύγουμε τις παγίδες της ρευστότητας και του GREXIΤ», σημείωσε,μεταξύ άλλων.

«Η συμφωνία εμπεριέχει δύσκολες αποφάσεις αλλά εμπεριέχει και τη δυνατότητα εξόδου», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό θα κλείσει η αξιολόγηση και θα έρθει η ελάφρυνση του χρέους για να έρθει και ο μεγάλος αγώνας για τις τομές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ο Πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης κατηγορώντας ευθέως τη ΝΔ ότι δεν θα έδινε καμία μάχη.

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση όπως είπε, μπορεί να δεχτεί διορθώσεις αλλά θα πρέπει να προχωρήσει γιατί το δίλημμα είναι ή μεταρρύθμιση ή κατάρρευση του συστήματος.

Κατηγόρησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν έχει παρουσιάσει καμία πρόταση για τους αγρότες.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι σε διάλογο με τους νέους επιστήμονες και αυτοί θα προστατευτούν.

Γνωστοποίησε παράλληλα ότι το φορολογικό δεν εμπεριέχεται στην πρώτη αξιολόγηση και η Αριστερά δεν έχει έρθει για τα εύκολα αλλά για τα δύσκολα.

Πώς αντέδρασαν τα κόμματα;

Νέα Δημοκρατία:

«Απόψε ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να κρύψει τον πανικό του. Ξεκίνησε με κακοστημένη προπαγάνδα, συνέχισε με προσωπικές επιθέσεις και κατέληξε σε ύβρεις.

Αντί να απαντήσει στα αδιέξοδα στα οποία με ευθύνη του βρίσκεται η χώρα επέλεξε την παλαιά, ξεπερασμένη τακτική των προσωπικών επιθέσεων.

Αντί να απολογηθεί για τα ψέματά του, επέλεξε την ακραία πόλωση.

Αντί να μιλήσει στην κοινωνία που δοκιμάζεται από τις πολιτικές του, απευθύνθηκε στο στενό κομματικό του ακροατήριο.

Είναι σαφές ότι κάθε μέρα που περνά βουλιάζει στην ανυποληψία.

Τον αφήνουμε στη μοναξιά του, καθώς πλέον οι πολίτες κάθε μέρα του γυρίζουν την πλάτη».

Το Ποτάμι:

«Πολλά ευτράπελα είπε και απόψε ο κ.Τσίπρας στη φιέστα για τον ένα χρόνο της καταστροφικής πολιτικής του. Αντί να απολογηθεί για το κομματικό κράτος που στήνει με συγγενείς και άεργους της Κουμουνδούρου, αντιστρέφει την πραγματικότητα λέγοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μειώθηκαν οι μετακλητοί υπάλληλοι (όταν και από το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών προκύπτει ότι διπλασιάστηκαν). Και αντί να απολογηθεί για τα ακροδεξιά και διεφθαρμένα (από τις εποχές του Άκη) εξαπτέρυγά του που αλωνίζουν στο κράτος, καταγγέλλει το Ποτάμι ότι είναι μεταρρυθμιστικό εξαπτέρυγο της ΝΔ.

Το Ποτάμι είναι η προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας – ο φόβος και ο τρόμος των λαϊκιστών όπως αποδεικνύουν οι συνεχείς επιθέσεις του καθεστώτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλλά έχει περάσει ο καιρός που ο κ.Τσίπρας μπορούσε να λέει τα ψέματά του στις πλατείες και τους δρόμους. Τώρα μιλά σε αμπαρωμένα στάδια με διπλές σειρές σεκιούριτι και πολλαπλά φέις κοντρόλ γιατί οι εξαπατημένοι είναι πολλοί. Άλλωστε, όπως λέει και ο λαός, ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Αισιόδοξα μηνύματα Τσίπρα για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης- Σε πανικό ο Πρωθυπουργός, σχολιάζει η αντιπολίτευση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα