Το καμπανάκι για τα κέντρα προσφύγων κρούει η Κομισιόν- Δηλώνει έτοιμη να προσφέρει οικονομική και τεχνική βοήθεια

15:54 9/1/2017 - Πηγή: iPop

Τα πυρά της κατά ελληνικής Κυβέρνησης εξαπολύει η Κομισιόν η οποία κάνει λόγο για «ανεπαρκής η κατάσταση στα κέντρα προσφύγων», ενώ δηλώνει έτοιμη να συνδράμει τις ελληνικές αρχές οικονομικά αλλά και τεχνικά.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ν. Μπερτό, την Δευτέρα κλήθηκε να σχολιάσει τις παρούσες συνθήκες των κέντρων προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών για τις οποίες και τόνισε:

Η κατάσταση είναι ανεπαρκής

Η Εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφέρθηκε στη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών υποδοχής, καθώς όπως είπε «η διαχείριση των προσφυγικών

κέντρων στην Ελλάδα, είναι πρώτα απ’ όλα ευθύνη των ελληνικών αρχών».

Έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα η Κομισιόν:

Η Κομισιόν, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κ. Μπερτό, είναι έτοιμη να συνδράμει τις ελληνικές αρχές και οικονομικά αλλά και τεχνικά, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής που μένουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Επίσης, η Μπερτό είπε πως «η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση και κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις ελληνικές αρχές».

«Η Επιτροπή έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας πρόσθετων χώρων υποδοχής για τους πρόσφυγες στα νησιά και έχει ενημερώσει τις τοπικές και εθνικές αρχές πως είναι έτοιμη να τα χρηματοδοτήσει. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει «οικονομική και τεχνική στήριξη» δήλωσε η Ν. Μπερτό.

Διαβάστε επίσης:

Επιδεινώνεται κι άλλο ο καιρός- Προβλήματα λόγω του χιονιά σ΄όλη τη χώρα- Νεκροί και αγνοούμενοι

The post Το καμπανάκι για τα κέντρα προσφύγων κρούει η Κομισιόν- Δηλώνει έτοιμη να προσφέρει οικονομική και τεχνική βοήθεια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα