Αγώνας δρόμου για ολοκλήρωση της αξιολόγησης- Το μήνυμα Regling

10:04 6/3/2017 - Πηγή: iPop

Το βράδυ της Τρίτης θα αποχωρήσουν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι επικεφαλής των Θεσμών απ’ την χώρα μας, με την Κυβέρνηση να βρίσκεται σ’ έναν διαρκή αγώνα δρόμου προκειμένου να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα άμεσα.

Η Κυβέρνηση καλείται να υποχωρήσει σε κρίσιμα ζητήματα, όπως το αφορολόγητο όριο, η μείωση της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων, αλλά και οι ομαδικές απολύσεις καθώς το ΔΝΤ επιμένει στην σκληρή του στάση και δεν κάνει βήμα πίσω.

To Ταμείο, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση της Κυριακής, επιμένει

στην απελευθέρωση του ορίου για τις ομαδικές απολύσεις, ενώ δε συμφωνεί με την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Παράλληλα, φαίνεται πως υπάρχει ακόμα στο τραπέζι η πρόταση του Ταμείου για μέτρα στο 2% του ΑΕΠ απ’ το 2019 και μετά, καθώς τα στελέχη του εκτιμούν ότι δεν θα επιτευχθούν διαφορετικά οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα.

Για το αφορολόγητο όριο, το ΔΝΤ επιμένει ότι είναι μεγάλο το ποσοστό των Ελλήνων οι οποίοι δεν πληρώνουν φόρους και ζητά τη μείωσή του, ενώ για τις συντάξεις απαιτεί κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη συνεδριάζει το EuroWorking. Εάν οι εκπρόσωποι των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης διαπιστώσουν ότι δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος, τότε το κόστος για την χώρα μας αναμένεται να είναι μεγάλο, καθώς νέες καθυστερήσεις πιθανώς θ’ αυξήσουν και τον λογαριασμό των μέτρων.

Regling: Πιθανή συμφωνία στο επόμενο Eurogroup, χρειάζεται, όμως, δουλειά

Στο ελληνικό ζήτημα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο ιαπωνικό οικονομικό περιοδικό Nikkei.

Ο κ. Regling εξέφρασε την άποψη ότι δεν αποκλείεται μια συμφωνία στο επόμενο Eurogroup της 20ής Μαρτίου, όμως, ξεκαθάρισε πως δεν είναι βέβαιη διότι χρειάζεται ακόμα δουλειά.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι τα βήματα τα οποία χρειάζονται ακόμα για την οικονομική εξυγίανση της χώρας μας είναι πολύ μικρά.

Photo: EPA/PATRICK PLEUL

The post Αγώνας δρόμου για ολοκλήρωση της αξιολόγησης- Το μήνυμα Regling appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα