Αγχώδης διαταραχή: Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέξεις

09:03 24/11/2020 - Πηγή: iPop

Ως ενήλικες, όλοι έχουμε τους λόγους μας να αγχωνόμαστε για κάτι, κάποιες φορές. Για κάποιους ανθρώπους όμως, το άγχος δεν φεύγει έτσι απλά. Γίνεται δεύτερη φύση τους και επισκιάζει την καθημερινότητά τους. Πότε λοιπόν, παρουσιάζεται αγχώδης διαταραχή; Ποια είναι τα σημάδια μας προειδοποιούν; Και κάποιοι τρόποι για να την αντιμετωπίσουμε.

Επιμέλεια: Σοφία Κροκιδά

Το άγχος είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα που νιώθουμε όταν βιώνουμε ένα στρεσογόνο ή στενάχωρο γεγονός. Και μόλις λυθεί το πρόβλημα επανερχόμαστε στο φυσιολογικό μας!

Αλλά για μερικούς ανθρώπους, το άγχος γίνεται μία «σταθερά» της ζωής τους και δεν μπορούν να βρουν ηρεμία και γαλήνη. Πολλές φορές μάλιστα, δεν χρειάζεται να συμβεί κάτι για να αγχωθούμε, κι όμως αγχωνόμαστε ακόμη και με του «ψύλλου πήδημα»!

Πότε και ποια είναι τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε για να καταλάβετε, αν πάσχετε από κάποια αγχώδη διαταραχή;

Αγχώδης διαταραχή: Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέξειςΔυσκολεύεστε να κοιμηθείτε

Όλοι χρειαζόμαστε αρκετό ύπνο, ώστε να μπορούμε να είμαστε λειτουργικοί μέσα στη μέρα. Αν όμως έχετε κάποια αγχώδη διαταραχή, τότε είναι πιθανόν να μην… ξέρετε από αρκετό ύπνο.

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε ρωτήστε τον εαυτό σας πώς νιώθει. Μήπως σας απασχολεί κάτι που έγινε ή θα γίνει στο άμεσο μέλλον; Είναι σημαντικό να βρείτε τη ρίζα της αϋπνίας σας, πριν το άγχος σας μεγαλώσει.

Διάβασε τη συνέχεια στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αγχώδης διαταραχή: Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέξεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα