Αγάπησε από την αρχή τα σγουρά σου μαλλιά – Όλα τα μικρά μυστικά για τη σωστή περιποίηση τους που θα οδηγήσουν σε όμορφες, ελαστικές και καλοσχηματισμένες φυσικές μπούκλες

17:03 15/8/2022 - Πηγή: iPop

Για πολλά κορίτσια τα σγουρά μαλλιά είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Η αλήθεια είναι ότι θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση, ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών με τον ήλιο, το θαλασσινό νερό και την υγρασία. Αν έχεις σγουρά μαλλιά, ίσως πολλές φορές να έχεις ευχηθεί να είχες ολόισια μιας και οι μπούκλες είναι πιο δύσκολες τόσο στην περιποίησή τους όσο και στο καθημερινό τους styling. Παράλληλα, ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς σου είναι το φριζάρισμα! Παρακάτω, σου έχουμε όλα τα tips για το πώς να χτενίσεις τις μπούκλες σου, ώστε να τις αναδείξεις

ως το μεγαλύτερο ατού σου.

Το TikTok σου δείχνει πώς να φτιάξεις μπούκλες χωρίς θερμότητα με τα scrunchies που έχεις ήδη στο νεσεσέρ σου!

Κεφάλαιο σγουρά μαλλιά: Πώς να χτενίσεις τις μπούκλες σου για να μην φριζάρουνΞέχνα τις πετσέτες

Ας ξεκινήσουμε από τα πολύ βασικά. Το να τυλίγεις τα μαλλιά σου με πετσέτα μετά το μπάνιο προκαλεί το ίδιο φριζάρισμα με το πιστολάκι. Αν δεν έχεις διαθέσιμο το 3ωράκι που χρειάζονται τα μαλλιά για να στεγνώσουν φυσικά πριν βγεις από το σπίτι, τύλιξε τα με ένα βαμβακερό t-shirt αντί για πετσέτα. Το απαλό ύφασμα θα απορροφήσει την υγρασία σε ένα 20λεπτο, χωρίς να καταστρέψει τις μπούκλες σου, και χωρίς να δημιουργήσει στατικό ηλεκτρισμό.

UnsplashΚάνε τη σωστή αρχή

Αν τα μαλλιά σου είναι φυσικά σγουρά και φριζάρουν συχνά, μην περιμένεις να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα όταν είναι στεγνά. Ξεκίνα από το σωστό λούσιμο! Βρες τα προϊόντα που προορίζονται για τις συγκεκριμένες ανάγκες του τύπου και της υφής των μαλλιών σου. Και φυσικά να θυμάσαι ότι οι ανάγκες των μαλλιών σου δεν είναι πάντα οι ίδιες.

Ονειρεύεσαι να αποκτήσεις το απόλυτο beach wave look για ανέμελα κυματιστά μαλλιά; – Οι 5 τρόποι για να πετύχεις το hair trend του καλοκαιριού

Χρησιμοποίησε προϊόντα styling όσο τα μαλλιά σου είναι ακόμα βρεγμένα

Με την εξαίρεση ίσως της λακ, που δεν χρησιμεύει και ιδιαίτερα, οποιαδήποτε άλλη ποσότητα αφρού, ζελέ, σιλικόνης ή ό,τι άλλου προϊόντος αποφασίσεις να απλώσεις στα μαλλιά σου αφού στεγνώσουν, πρακτικά δεν θα σου προσφέρει τίποτα απολύτως. Γι’ αυτό να έχεις πάντα στο νου σου πως αυτά θα κάνουν τη δουλειά τους, μόνο εφόσον τα χρησιμοποιήσεις σε βρεγμένα μαλλιά.

Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα για την ενυδάτωση

Τα σγουρά μαλλιά είναι επιρρεπή στην ξηρότητα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς ενυδατικά προϊόντα για να διατηρήσεις τις μπούκλες σου λείες και λαμπερές. Για καλύτερα αποτελέσματα, φρόντισε να επιλέγεις προϊόντα που είναι φτιαγμένα ειδικά για σγουρά μαλλιά και έχουν συστατικά όπως λάδι καρύδας, που σφραγίζει την υγρασία.

Αυτή η θεραπεία με ζεστό λάδι θα μεταμορφώσει τα μαλλιά σου και μπορείς να την κάνεις μόνη σου στο σπίτι

Προμηθεύσου τα σωστά εργαλεία

Ακριβώς όπως με τα σαμπουάν, τα μαλακτικά και τα προϊόντα styling, ορισμένες βούρτσες προορίζονται για συγκεκριμένους τύπους μαλλιών. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις μια βούρτσα ξεμπερδέματος ή μια φαρδιά οδοντωτή χτένα, οι οποίες θεωρούνται καλύτερες για τα σγουρά μαλλιά.

Όλες οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να υπερασπιστούν και να αναδείξουν τα μαλλιά που τους χάρισε η φύση, υποστηρίζοντας την εικόνα τους με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Κάν’το και εσύ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αγάπησε από την αρχή τα σγουρά σου μαλλιά – Όλα τα μικρά μυστικά για τη σωστή περιποίηση τους που θα οδηγήσουν σε όμορφες, ελαστικές και καλοσχηματισμένες φυσικές μπούκλες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγάπησε, – Όλα,agapise, – ola